16/05/2021 16/05/2021 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη την Κυριακή 16 Μαΐου, 2021 στον εορτασμό για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, την...
16 Μαΐου, 2021 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 15:10

Ο Υφ. Εσωτερικών για την συμβολή της Χαλκιδικής στον Αγώνα του ‘21

Διαδώστε:
Ο Υφ. Εσωτερικών για την συμβολή της Χαλκιδικής στον Αγώνα του ‘21

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη την Κυριακή 16 Μαΐου, 2021 στον εορτασμό για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, την επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και την κατάθεση στεφάνων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμβολή της Χαλκιδικής στον αγώνα του ‘21 γράφτηκε με αίμα. Το επαναστατικό κίνημα της Χαλκιδικής έδωσε πανάξιους μαχητές, οι οποίοι θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία.

Η εξέγερση του Πολυγύρου απασχόλησε οθωμανικά στρατεύματα στη Μακεδονία και βοήθησε τον αγώνα στη Νότιο Ελλάδα.

Η επανάσταση του ΄21 εκπέμπει διδάγματα που οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ. Μας διδάσκει ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Να συγκινούμε την ανθρωπότητα. Να πετυχαίνουμε στόχους που θεωρούνταν ανέφικτοι. Να μεγαλουργούμε.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων