02/06/2021 02/06/2021 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε σήμερα ότι σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν υγειονομικές ανάγκες στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας, που καταστράφηκε από έναν νέο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. «Ο ΠΟΥ διευρύνει την ανταπόκρισή του, που στοχεύει να παράσχει υγειονομική βοήθεια σε σχεδόν 200.000 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη» στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε...
02 Ιουνίου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 19:53

Υγειονομικές ανάγκες για σχεδόν 200.000 ανθρώπους στη Γάζα

Διαδώστε:
Υγειονομικές ανάγκες για σχεδόν 200.000 ανθρώπους στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε σήμερα ότι σχεδόν 200.000 άνθρωποι έχουν υγειονομικές ανάγκες στον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας, που καταστράφηκε από έναν νέο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

«Ο ΠΟΥ διευρύνει την ανταπόκρισή του, που στοχεύει να παράσχει υγειονομική βοήθεια σε σχεδόν 200.000 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη» στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο του στην ανατολική Μεσόγειο.

Από τις 10 έως τις 21 Μαΐου, 254 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων 66 παιδιά και πολλοί μαχητές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Στο Ισραήλ, από τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, μία έφηβη κι ένας στρατιώτης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως αυτή η σύρραξη οδήγησε στον (εσωτερικό) εκτοπισμό περισσότερων από 77.000 ανθρώπων και ότι 30 εγκαταστάσεις υγείας υπέστησαν ζημιές στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, καθώς, σύμφωνα με τον Ρικ Πιπερκόρν, τον επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, «οι ζωές των Παλαιστινίων επιδεινώνονται. Πολλοί άνθρωποι, που επλήγησαν από τη σύρραξη, έχουν επείγουσες ανάγκες και πρέπει να αντιμετωπίσουν κι άλλες υγειονομικές απειλές όπως την Covid-19».

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το είδος της υγειονομικής βοήθειας, που χρειάζεται ο παλαιστινιακός θύλακας, όμως υπογραμμίζει ότι ο ΠΟΥ έχει ήδη παράσχει ιατρική στήριξη για «περισσότερους από 2000 τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο δρ Πιπερκόρν ζητάει «μια απρόσκοπτη πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανάπτυξη, όπως και για το προσωπικό, στη Γάζα».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πανδημία της Covid-19 είναι μια «διαρκής απειλή» και ο οργανισμός υγείας στήριξε μαζί με την Unicef και το πρόγραμμα Covax, «τη διανομή 260.000 δόσεων εμβολίων» στα παλαιστινιακά εδάφη.

Περισσότερα από 337.000 κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων 3.765 νεκροί, έχουν καταγραφεί στα παλαιστινιακά εδάφη, «με μια αύξηση των θετικών κρουσμάτων στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες», σύμφωνα με τον οργανισμό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων