13/04/2022 13/04/2022 Από Παρασκευή 8 Απριλίου έως και Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της νέας δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό...
13 Απριλίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 11:49

Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα ακριτικά νησιά

Διαδώστε:
Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα ακριτικά νησιά

Από Παρασκευή 8 Απριλίου έως και Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της νέας δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών Αγαθονησίου, Λειψών, Αρκιών και Ψερίμου, με σκοπό τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαύξηση των παροχών υγείας στον τοπικό πληθυσμό.

Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, πολυμελές διακλαδικό κινητό υγειονομικό κλιμάκιο αποτελούμενο από πέντε Στρατιωτικούς Ιατρούς ειδικότητας οφθαλμίατρου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου, ορθοπεδικού και δύο Νοσηλευτών των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκέφθηκε τα ακριτικά αυτά μικρά νησιά και παρείχε στους κατοίκους τους πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η μετακίνηση του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε με την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ενώ η εξέταση των κατοίκων και η παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε στα κατά τόπους Περιφερειακά/Αγροτικά Ιατρεία των νησιών.

Αντίστοιχες αποστολές έχουν προγραμματιστεί κατά το δεύτερο και τρίτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, για συμπλέγματα μικρών νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους.

Με τη νέα δράση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στοχευμένα στηρίζει και ενισχύει τους Ακρίτες κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, αφουγκράζεται τα υγειονομικά τους προβλήματα παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες και συνάμα οικοδομεί μια γέφυρα αλληλεγγύης για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που χρήζουν βοήθειας και φροντίδας.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, για την έναρξη της νέας αυτής δράσης δήλωσε:

«Οι κατευθύνσεις του Υπουργού μας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και ο σχεδιασμός όλων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ξεκάθαρες και με αναφορά στους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της καθαρά επιχειρησιακής αποστολής τους, δίνουν πάντα δυναμικό παρόν σε κάθε κρίσιμο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τομέα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας και προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών».

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των σημερινών επισκέψεων στην περιοχή, είχε συνάντηση με τα στελέχη του κινητού διακλαδικού υγειονομικού κλιμακίου στην Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, κατά την ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής της νέας δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων