17/05/2020 17/05/2020 Κυριακή της Σαμαρείτιδος σήμερα , 17 Μαΐου 2020 , η πρώτη Κυριακή μετά από δύο μήνες περίπου που επιτρέπεται στους πιστούς με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας να εισέλθουν και πάλι στους ιερούς ναούς . Σε πολλές εκκλησίες τελέστηκαν παραπάνω από μία και δυο θείες λειτουργίες γιατί λόγω των μέτρων υπάρχει περιορισμός στους πιστούς που θα...
17 Μαΐου, 2020 - 13:22

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στη Θεσσαλονίκη

Κυριακή της Σαμαρείτιδος σήμερα , 17 Μαΐου 2020 , η πρώτη Κυριακή μετά από δύο μήνες περίπου που επιτρέπεται στους πιστούς με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας να εισέλθουν και πάλι στους ιερούς ναούς .

Σε πολλές εκκλησίες τελέστηκαν παραπάνω από μία και δυο θείες λειτουργίες γιατί λόγω των μέτρων υπάρχει περιορισμός στους πιστούς που θα πρέπει να βρίσκονται εντός του ναού.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκαν 3 θείες λειτουργίες.

Με τον εσπερινό του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και ο όρθρος της Κυριακής και έτσι σήμερα στις 7 με 8 τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία στις 8:30 με 9:30 η δεύτερη. Και οι 2 πραγματοποιήθηκαν εντός του ιερού ναού.

Στην τρίτη και τελευταία Θεία Λειτουργία εκμεταλεύτηκαν οι ιερείς τον αύλειο χώρο του ναού ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν παραπάνω πιστοί.

Στις 10 η ώρα ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Παπαγεωργίου ξεκίνησε την τρίτη Θεία Λειτουργία που διήρκεσε μία ώρα.

Ο κόσμος που κοινώνησε το Σώμα και του Αίμα του Κυρίου ήταν παρά πολύς, πολλές ήταν οι γυναίκες που με βουρκωμένα μάτια πλησίασαν τον ιερέα για να κοινωνήσουν.

Σε όλες τις παραπάνω ακολουθίες έχουν λάβει και οι ιερείς αλλά και οι νεωκόροι και οι διακονητές όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι πιστοί να εισέρχονται στον ιερό ναό με ασφάλεια.

Φωτογραφίες: Παύλος Χρυσοβέργης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων