18/05/2021 18/05/2021 «Υπάρχει ανάγκη να ξαναβρούμε τη Λειτουργική μας ζωή και την κοινωνία των προσώπων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Χουζούρη που παραχώρησε την Δευτέρα 17 Μαΐου. Παρακολουθήστε:  Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του πολιτιστικού φορέα της...
18 Μαΐου, 2021 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 12:41

“Υπάρχει ανάγκη να ξαναβρούμε τη Λειτουργική μας ζωή”

Διαδώστε:
“Υπάρχει ανάγκη να ξαναβρούμε τη Λειτουργική μας ζωή”

«Υπάρχει ανάγκη να ξαναβρούμε τη Λειτουργική μας ζωή και την κοινωνία των προσώπων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Χουζούρη που παραχώρησε την Δευτέρα 17 Μαΐου.

Παρακολουθήστε:

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του πολιτιστικού φορέα της Τοπικής Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός» και επεσήμανε ότι «ο φορέας δημιουργήθηκε για την διάσωση του λαϊκού και όχι μόνο, πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας.

Ο φορέας επανδρώθηκε από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι του τοπικού μας πολιτισμού και αναδείχθηκε, στα μέχρι σήμερα χρόνια της λειτουργίας του, ο κυριότερος φορέας πολιτισμού στη Μαγνησία, καθότι συσπειρώνει και καλεί σε συνεργασία άλλους ανάλογους φορείς, δημιουργεί θεσμούς, καθιερώνει θεματικά έτη και εκδίδει αντίστοιχα συλλεκτικά ημερολόγια, αφιερωμένα στην θεματική της κάθε χρονιάς.

Καθιέρωσε, επίσης, σειρά ετήσιων εκδηλώσεων, όπως η Ναυτική Εβδομάδα, οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις κ. άλ., που στα χρόνια προ της πανδημίας κινητοποιούσαν πλήθος ανθρώπων, φίλων του Πολιτισμού. Την περίοδο της πανδημίας εξελίχθηκε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα μαθημάτων Λαϊκού Πολιτισμού, ενώ πλέον, υλοποιείται και ένα σημαντικό όραμα, της δημιουργίας του μεγάλου μονοπατιού του Πηλίου, μήκους 160 χιλιομέτρων, το οποίο φιλοδοξούμε να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, φίλων της πεζοπορίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε και στην πορεία των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τόνισε ότι «η Εκκλησία πραγματοποιεί τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει, αξιοποιώντας το διαδίκτυο (όπως συνέδρια, ημερίδες κ.λπ.)».

Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις δύο Εθνοσυνελεύσεις των Νέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στις κατά Μητροπόλεις προγραμματισμένες Λατρευτικές – Συνοδικές εκδηλώσεις: «Πολλές σημαντικές εκδηλώσεις θα μετατεθούν για το επόμενο έτος, που ελπίζουμε τα πράγματα να κυλίσουν ομαλότερα, ένα έτος μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, τελικά, είναι πως όλοι αναγνωρίζουν ότι η Εκκλησία, με τα δέκα Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια για το ΄21, με την έκδοση των αντίστοιχων Πρακτικών και με τις λοιπές εκδηλώσεις, έδωσε το πιο σημαντικό «παρών», στο σημαντικό αυτό επετειακό έτος. Πρόκειται για ευλογία Θεού και ευχαριστούμε όλες τις Μητροπόλεις, τους φορείς και τα πρόσωπα που συνεργάζονται για την υλοποίηση του επετειακού προγράμματος της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη, την επόμενη μέρα, μετά το πέρας της πανδημίας, «να ξαναβρούμε τη Λειτουργική μας ζωή και την κοινωνία των προσώπων, όπως παλαιότερα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων