09/06/2022 09/06/2022 Ανησυχία εκφράζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων μετά την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ να απορρίψει την προσφυγή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για επανεξέταση της υπόθεσης μεταβίβασης δύο ξενοδοχείων σε Ισραηλινούς εξτρεμιστές. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής: «Με...
09 Ιουνίου, 2022 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2022 - 17:02

ΥΠΕΞ: Ανησυχία για τον Χριστιανικό Τομέα στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Ανησυχία για τον Χριστιανικό Τομέα στα Ιεροσόλυμα

Ανησυχία εκφράζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων μετά την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ να απορρίψει την προσφυγή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για επανεξέταση της υπόθεσης μεταβίβασης δύο ξενοδοχείων σε Ισραηλινούς εξτρεμιστές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με προσφυγή του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Χριστιανικό Τομέα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, η μέριμνα για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Αγιοταφιτική Αδελφότητα και την ενίσχυση και διαφύλαξη των Ιερών Προσκυνημάτων, αποτελεί πεδίο διαρκούς δραστηριοποίησης για την Ελλάδα.

Η χώρα μας βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την προάσπιση και διαφύλαξη των προνομίων και δικαίων του, περιλαμβανομένων των ιδιοκτησιακών.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων