19/03/2024 19/03/2024 “Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρουν διπλωματικές πηγές. “Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών...
19 Μαρτίου, 2024 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 10:56

ΥΠΕΞ για παραλήρημα Ερντογάν: Προσβολή στην μνήμη των θυμάτων της Κύπρου

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ για παραλήρημα Ερντογάν: Προσβολή στην μνήμη των θυμάτων της Κύπρου

“Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων” αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

“Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ” αναφέρουν οι ίδιοι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος με αξιωματικούς της Διοίκησης της 4ης Στρατιάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων