10/05/2021 10/05/2021 Η Ελλάδα εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναμεταδίδεται απο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα απευθύνει...
10 Μαΐου, 2021 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 23:00

Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα απευθύνει έκκληση για τη μη χρήση βίας

Διαδώστε:
Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα απευθύνει έκκληση για τη μη χρήση βίας

Η Ελλάδα εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στα Ιεροσόλυμα τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναμεταδίδεται απο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να απόσχουν από τη χρήση βίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

Φωτιά ξέσπασε στην Πλατεία Τεμενών στην Ιερουσαλήμ

Στο μεταξύ, μια πυρκαγιά, ορατή από απόσταση πάνω των δύο χιλιομέτρων, ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στους χώρους της Πλατείας Τεμενών στην Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το τέμενος αλ Άκσα, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Ισλάμ, ενώ χιλιάδες πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα δέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες χωρίς να έχουν προκληθεί ζημιές στο τέμενος αλ Άκσα.

Νωρίτερα, οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στην περιοχή αυτήν μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Νετανιάχου: Η Χαμάς ξεπέρασε τα «όρια», το Ισραήλ θα απαντήσει «δυναμικά»

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ξεπέρασε «μια κόκκινη γραμμή» εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχόμενος ότι θα δοθεί ισχυρή απάντηση από το εβραϊκό κράτος.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα ξεπέρασαν τα όρια το βράδυ της ‘Ημέρας της Ιερουσαλήμ’» εκτοξεύοντας ρουκέτες στην περιοχή της Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ θα αντιδράσει δυναμικά (…), όποιος επιτίθεται θα πληρώνει βαρύ τίμημα».

Παλαιστίνη: Είκοσι νεκροί και 65 τραυματίες σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Αργότερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον είκοσι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Με βάση αυτόν τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας, οι νεκροί ανέρχονται σε 20 και οι τραυματίες στους 65.

Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο μεταξύ ότι ένας από τους διοικητές της σκοτώθηκε σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων