27/01/2022 27/01/2022 Το μήνυμά τους, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, δημοσιοποίησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. “Θυμόμαστε! Η Ελλάδα ως κράτος που σέβεται τις οικουμενικές αξίες, αλλά και ως σημερινός κάτοχος της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος ( #IHRA ), αποτίει φόρο...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 17:16

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος

Το μήνυμά τους, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, δημοσιοποίησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Θυμόμαστε! Η Ελλάδα ως κράτος που σέβεται τις οικουμενικές αξίες, αλλά και ως σημερινός κάτοχος της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης του Ολοκαυτώματος ( #IHRA ), αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι. Συμβάλλουμε ενεργά, επίσης, σε διεθνές επίπεδο για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που χρησιμεύει ως διαρκής υπενθύμιση της ανάγκης σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”, έγραψε χαρακτηριστικά το προφίλ του στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, φόρο τιμής στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας απέτισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε: «Δεν ξεχνάμε! Αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια Εβραίων και των άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Προσωπική και συλλογική ευθύνη αποτελεί η δέσμευση “Ποτέ Ξανά”».


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων