01/08/2021 01/08/2021 Συνεχίζεται η προσπάθεια για ανατροπή των τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας, αλλά και για δημιουργία συνθηκών για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, υποστήριξε ο Kύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα, ότι στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, είπε. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας...
01 Αυγούστου, 2021 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2021 - 16:47

Κύπριος YΠΕΞ: “Στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού”

Διαδώστε:
Κύπριος YΠΕΞ: “Στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού”

Συνεχίζεται η προσπάθεια για ανατροπή των τετελεσμένων από πλευράς Τουρκίας, αλλά και για δημιουργία συνθηκών για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, υποστήριξε ο Kύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα, ότι στόχος της Τουρκίας είναι η αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού, είπε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των ηρώων Χρήστου Κωνσταντινίδη, Γιαννάκη Π. Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Χρ. Κυπριανού, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Γεροσκήπου, ανέφερε, πως η προσπάθεια δεν τερματίζεται είτε με την αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε με την δήλωση των 27, είτε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης.

Πρόσθεσε, πως όλα αυτά «αποτελούν εργαλεία, τα οποία αξιοποιούμε και σίγουρα η προσπάθεια συνεχίζεται».

To θέμα, συνέχισε, και της περίκλειστης περιοχής, της αποτροπής τετελεσμένων αλλά και η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, θα πρέπει να κρατηθεί στην διεθνή επικαιρότητα, έτσι ώστε να μπορούμε, κτίζοντας τα εργαλεία που έχουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις και αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας, από τη μια να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα, αλλά και το σημαντικότερο να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης ουσιαστικών συνομιλιών, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο στόχος της Τουρκίας, η μεγάλη εικόνα μέσα από τις ενέργειες της, τα τετελεσμένα που επιχειρεί να προωθήσει, είτε στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, είτε στην θάλασσα «αποσκοπούν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο στόχο της Τουρκίας που είναι η αλλαγή βάση της λύσης του Κυπριακού».

Για αυτό, είπε, ο Υπουργός Εξωτερικών θεωρούμε ότι «η πρόσφατη αντίδραση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και από πλευράς ΕΕ, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ενισχύει την επιχειρηματολογία μας για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση που σας προανέφερα».

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων