20/06/2024 20/06/2024 Στον απόηχο των δηλώσεων -απειλών του ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα κατά της Κύπρου, το Υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Το Υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών επαναλαμβάνει ότι οι Λιβανο-Κυπριακές σχέσεις βασίζονται σε μια πλούσια ιστορία διπλωματικής συνεργασίας». Η δήλωση επιβεβαίωσε επίσης «αδιάκοπη και συνεχή επικοινωνία και διαβουλεύσεις στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ...
20 Ιουνίου, 2024 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 15:17

ΥΠΕΞ Λιβάνου: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι σχέσεις με Κύπρο»

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ Λιβάνου: «Στο υψηλότερο επίπεδο οι σχέσεις με Κύπρο»

Στον απόηχο των δηλώσεων -απειλών του ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα κατά της Κύπρου, το Υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών του Λιβάνου εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και Μεταναστών επαναλαμβάνει ότι οι Λιβανο-Κυπριακές σχέσεις βασίζονται σε μια πλούσια ιστορία διπλωματικής συνεργασίας».

Η δήλωση επιβεβαίωσε επίσης «αδιάκοπη και συνεχή επικοινωνία και διαβουλεύσεις στα υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών για να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Tην ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Λιβάνου, Ελίας Μπου Σάαμπ, διέψευσε ότι «η κυπριακή πρεσβεία στον Λίβανο σταμάτησε να χορηγεί βίζα».

Είπε στο MTV: «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όσα ειπώθηκαν για την αναστολή της χορήγησης βίζας από την Κυπριακή Πρεσβεία. Αυτό που συνέβη ήταν να σταματήσει να λαμβάνει βίζες για μία μόνο μέρα για διοικητικούς λόγους που σχετίζονται με την αναθεώρηση του τιμολογίου για τη χορήγηση βίζας και η πρεσβεία θα συνεχίσει να λαμβάνει αιτήσεις από αύριο».

Από την άλλη, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας με ανακοίνωσή σημειώνει ότι το προξενείο δεν θα λάβει καμία αίτηση θεώρησης ή βεβαίωση για μία μόνο ημέρα, στις 20 Ιουνίου 2024.

Η κυπριακή πρεσβεία επεσήμανε ότι τα διαβατήρια και οι βεβαιώσεις μπορούν να παραληφθούν με την επίδειξη της απόδειξης που έχει εκδοθεί από το προξενείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων