23/05/2019 23/05/2019 Στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν  και να στηριχθούν οι χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής. Ο Μπογκντάνοφ δέχθηκε την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης και τον Μητροπολίτη...
23 Μαΐου, 2019 - 13:06

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Στηρίζουμε την Ορθοδοξία στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ Ρωσίας: Στηρίζουμε την Ορθοδοξία στη Μέση Ανατολή

Στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν  και να στηριχθούν οι χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική Μιχαήλ Μπογκντάνοφ σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αρχιεπισκοπής Βορείου Αμερικής.

Ο Μπογκντάνοφ δέχθηκε την αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο της Νέας Υόρκης και τον Μητροπολίτη ολόκληρης της Βόρειας Αμερικής Ιωσήφ την Τετάρτη.

«Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξή της στη διατήρηση του ιστορικού ρόλου των χριστιανικών κοινοτήτων στις κοινωνίες της Μέσης Ανατολής με βάση την ειρηνική συνύπαρξη και τη γόνιμη συνεργασία με μέλη άλλων θρησκευτικών ομάδων», ανέφερε η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνομιλητές συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, το Λίβανο και τη Μέση Ανατολή εν γένει,  «στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ρωσίας για επίλυση της κρίσης στην Συρία και σταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή».

«Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής εν μέσω της τρομοκρατικής δραστηριότητας και των εξτρεμιστικών ομάδων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων