01/10/2021 01/10/2021 Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ο νέος γύρος των επαφών γίνεται κατόπιν της προκλητικής τοποθέτησης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, γίνεται λόγος...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 12:47

ΥΠΕΞ: Στις 6/10 στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας-Τουρκίας

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Στις 6/10 στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας-Τουρκίας

Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο νέος γύρος των επαφών γίνεται κατόπιν της προκλητικής τοποθέτησης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, γίνεται λόγος για «μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδος, αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο (!) και κενό όνειρο της Ελλάδας», ενώ εμμέσως πλην σαφώς διατυπώνεται η απειλή ότι η πολιτική της Ελλάδας «θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας και τον εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κενό όνειρο ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Αντί για συνεργασία, η ελληνική πολιτική εξοπλισμού, απομόνωσης και αποξένωσης της Τουρκίας είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων