11/11/2020 11/11/2020 Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας της σύγκρουσης πλοίου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους, που έλαβε χώρα σήμερα, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ανάρτηση το Υπουργείο στέλνει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Following the tragic incident between a ship under Greek flag and a Turkish fishing vessel earlier...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 17:35

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τα θύματα της σύγκρουσης ελληνικού πλοίου με τουρκικό αλιευτικό

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια για τα θύματα της σύγκρουσης ελληνικού πλοίου με τουρκικό αλιευτικό

Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών εξαιτίας της σύγκρουσης πλοίου με ελληνική σημαία και τουρκικού αλιευτικού σκάφους, που έλαβε χώρα σήμερα, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Στην ίδια ανάρτηση το Υπουργείο στέλνει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Η σύγκρουση του ελληνικού τάνκερ με το τούρκικο αλιευτικό με αποτέλεσμα την ανατροπή του δεύτερου έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 15 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκικής πόλης Μερσίνη, στα Άδανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Έφεσος», χωρητικότητας 165.730 τόνων, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σεϊχάν της Τουρκίας με προορισμό το Βιετνάμ, μεταφέροντας 139.144 μετρικούς τόνους πετρέλαιο. Στο πλοίο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και δεκατρείς Έλληνες.

Ο απολογισμός της σύγκρουσης είναι τέσσερις νεκροί.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες λίγα λεπτά μετά το ναυτικό δυστύχημα, που καταγράφει τους ανθρώπους της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίζουν και να ανεβαίνουν πάνω στην καρίνα του ανατραπέντος σκάφους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων