19/04/2023 19/04/2023 Σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες στο Χαρτούμ βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού...
19 Απριλίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 13:39

ΥΠΕΞ: Συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν – Επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Διαδώστε:
ΥΠΕΞ: Συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν – Επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες στο Χαρτούμ βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, κατόπιν σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους ωστόσο υπάρχει συνεχής επικοινωνία για την παροχή της καλύτερης δυνατής ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Παράλληλα σημειώνουν πως ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι ενήμερος της παρουσίας και των αναγκών και των υπόλοιπων Ελλήνων στο Χαρτούμ, πλην των δυο τραυματιών.

Τέλος αναφέρουν πώς το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθεροι πολιορκημένοι 150 Έλληνες στο Σουδάν – Χωρίς τρόφιμα, νερό και ρεύμα οι κάτοικοι

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε την ανησυχία του για τους Έλληνες στο Σουδάν στον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων