23/05/2019 23/05/2019 Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς αξιολογούν θετικά τη δημιουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) και τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (ΚΙΙS). “Το 54,2% των ερωτηθέντων βλέπει τη δημιουργία της OCU, ουδέτερη θέση εκφράζει το 31,2%, και μόλις...
23 Μαΐου, 2019 - 8:17

Υπέρ της Αυτοκεφαλίας η πλειοψηφία των Ουκρανών

Διαδώστε:
Υπέρ της Αυτοκεφαλίας η πλειοψηφία των Ουκρανών

Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς αξιολογούν θετικά τη δημιουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) και τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (ΚΙΙS).

“Το 54,2% των ερωτηθέντων βλέπει τη δημιουργία της OCU, ουδέτερη θέση εκφράζει το 31,2%, και μόλις το 10,9% διαφωνεί” δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο αναπληρωτής διευθυντής του KIIS, Αντόν Χρουτσέσκι.

Από όσους εκφράζουν θετική άποψη, το 64,5% πιστεύει ότι οι συνθήκες που ορίζονται στον Τόμο είναι αρκετές για την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης ουκρανικής εκκλησίας.

Περισσότεροι από τους μισούς Ουκρανούς, το 50,6%, δηλώνουν επίσης ότι η χορήγηση του Τόμου είναι πιο πιθανό να ενώσει την κοινωνία, ενώ το 30,5% ότι μπορεί να προκαλέσει διχασμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων