08/09/2023 08/09/2023 Κρίσιμες ώρες για τη Λάρισα καθώς υπάρχουν φόβοι να μην φτάσουν τα νερά στην πόλη από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια. Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:26

Υπερχείλισε ο Πηνειός – Συναγερμός στη Λάρισα

Διαδώστε:
Υπερχείλισε ο Πηνειός – Συναγερμός στη Λάρισα

Κρίσιμες ώρες για τη Λάρισα καθώς υπάρχουν φόβοι να μην φτάσουν τα νερά στην πόλη από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές. Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός. Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Παράλληλα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, θα πραγματοποιήθηκε εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Λεωνίδας Τζέκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων