25/05/2023 25/05/2023 Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο καπέλων στο κέντρο του Σύδνεϋ και υποχρέωσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εκκενώσουν γειτονικά κτίρια διαμερισμάτων, τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες χωρίς να αναφερθούν θύματα. Περισσότερα από 30 οχήματα και 120 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τη φωτιά στο επταώροφο κτίριο σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) κοντά...
25 Μαΐου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 13:51

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο του Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στο κέντρο του Σύδνεϋ

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο καπέλων στο κέντρο του Σύδνεϋ και υποχρέωσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εκκενώσουν γειτονικά κτίρια διαμερισμάτων, τέθηκε υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Περισσότερα από 30 οχήματα και 120 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τη φωτιά στο επταώροφο κτίριο σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Σύδνεϋ, σύμφωνα με τον Επίτροπο της Πυροσβεστικής και των Υπηρεσιών Διάσωσης της Νέας Νότιας Ουαλίας Τζέρεμι Φιούτρελ.

Εκατοντάδες άνθρωποι, που έβγαιναν από τον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό, παρακολουθούσαν από απόσταση ασφαλείας καθώς οι τοίχοι του κτιρίου που φλεγόταν κατέρρεαν στους δρόμους, τους οποίους είχε νωρίτερα αποκλείσει το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Ο Φιούτρελ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά η πλήρης κατάσβεσή της θα πάρει ώρες. Κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα γύρω κτίρια και δεν υπάρχουν τραυματίες, πρόσθεσε.

Φλεγόμενα συντρίμμια έπεσαν επίσης σε εξώστη γειτονικού κτιρίου, σύμφωνα με τις τηλεοπτικές εικόνες. Πυροσβέστες έσβησαν μικρές εστίες που είχαν εκδηλωθεί σε γύρω κτίρια, δήλωσε ο Φιούτρελ.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε πως δέκα μονάδες της υπηρεσίας αυτής βρίσκονται επιτόπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων