01/05/2021 01/05/2021 Με την παρουσία πιστών και τηρουμένων των μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή του Επιταφίου σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περιορισμοί. Οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα στο έπακρο, ενώ παρέμειναν στις θέσεις τους, όπως όριζε η κυβερνητική οδηγία, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης του Επιταφίου πέριξ των ναών.  Υποδειγματική ήταν η συμπεριφορά...
01 Μαΐου, 2021 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 9:46

Υποδειγματική η παρουσία των πιστών τη Μεγάλη Παρασκευή

Διαδώστε:
Υποδειγματική η παρουσία των πιστών τη Μεγάλη Παρασκευή

Με την παρουσία πιστών και τηρουμένων των μέτρων πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή του Επιταφίου σε όλη τη χώρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν περιορισμοί. Οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα στο έπακρο, ενώ παρέμειναν στις θέσεις τους, όπως όριζε η κυβερνητική οδηγία, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης του Επιταφίου πέριξ των ναών. 

Υποδειγματική ήταν η συμπεριφορά και αναφορικά με τις αποστάσεις προς αποφυγήν διασποράς της πανδημίας, στην οποία αναφέρθηκαν και πολλοί ιερείς μετά την τελετή του Επιταφίου. Μάλιστα, λόγω και της ημέρας, αφού τη Μεγάλη Παρασκευή συνηθίζεται να κάνουν τρισάγια στα κοιμητήρια όλης της Ελλάδας, οι κληρικοί έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα θύματα της πανδημίας και ευχήθηκαν ο Θεός να απαλύνει τον πόνο τόσο των ασθενούντων όσο και των συγγενών των ασθενών και των θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων