29/07/2021 30/07/2021 Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο για έργα συντήρησης στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου στην Κύπρο. Όπως αναφέρει, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα διασφαλίσουν ότι η εκκλησία θα συντηρηθεί στην πρωτότυπή της μορφή, σύμφωνα με τα τεχνικά σχέδια. Το έργο συγχρηματοδοτείται από τοπικούς δωρητές και υλοποιείται στο πλαίσιο...
29 Ιουλίου, 2021 - 22:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 1:20

Κύπρος: Υπέγραφη το συμβόλαιο για την συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Συνεσίου

Διαδώστε:
Κύπρος: Υπέγραφη το συμβόλαιο για την συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Συνεσίου

Η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά ανακοίνωσε ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο για έργα συντήρησης στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα διασφαλίσουν ότι η εκκλησία θα συντηρηθεί στην πρωτότυπή της μορφή, σύμφωνα με τα τεχνικά σχέδια.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από τοπικούς δωρητές και υλοποιείται στο πλαίσιο της Επιτροπής, με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκκλησία χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκκλησίες της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου.

Οι εργασίες συντήρησης, που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2022.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων