15/12/2022 15/12/2022 Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 την απόδοση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, μετά το «πράσινο φως» που είχαν ανάψει την Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών. Η ενταξιακή διαδικασία είναι χρονοβόρα και εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις για το κράτος δικαίου, τα...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 20:44

Υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε η Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Διαδώστε:
Υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε η Βοσνία – Ερζεγοβίνη

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 την απόδοση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, μετά το «πράσινο φως» που είχαν ανάψει την Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών.

Η ενταξιακή διαδικασία είναι χρονοβόρα και εξαρτάται από ορισμένες προϋποθέσεις, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις για το κράτος δικαίου, τα δημοκρατικά πρότυπα και τη δημόσια διοίκηση.

Η ΕΕ αποσκοπεί στη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, διεκδικώντας την αύξηση της επιρροής της και ταυτόχρονα τη μείωση της επιρροής Ρωσίας και Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων