16/05/2024 08/06/2024 Το έτος 2025 θα ανακηρυχθεί Εθνικό Έτος Παιδιού, μία πρωτοβουλία που ανήκει στον οργανισμό “Save the Children Romania” και στο Υπουργείο Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών της Ρουμανίας. «Η Ρουμανία φιλοξενεί σχεδόν 4 εκατομμύρια παιδιά και 1 στους 5 Ρουμάνους πολίτες είναι παιδί. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το μέλλον της κοινωνίας μας και είναι ζωτικής σημασίας...
16 Μαΐου, 2024 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2024 - 0:23

Υπουργείο Οικογένειας Ρουμανίας: Το 2025 θα ανακηρυχθεί Εθνικό Έτος Παιδιού

Διαδώστε:
Υπουργείο Οικογένειας Ρουμανίας: Το 2025 θα ανακηρυχθεί Εθνικό Έτος Παιδιού

Το έτος 2025 θα ανακηρυχθεί Εθνικό Έτος Παιδιού, μία πρωτοβουλία που ανήκει στον οργανισμό “Save the Children Romania” και στο Υπουργείο Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών της Ρουμανίας.

«Η Ρουμανία φιλοξενεί σχεδόν 4 εκατομμύρια παιδιά και 1 στους 5 Ρουμάνους πολίτες είναι παιδί. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το μέλλον της κοινωνίας μας και είναι ζωτικής σημασίας να τους παρέχουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη και επιβεβαίωση», δήλωσε η Natalia Intotero, υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικογένειας, Νεολαίας και Ίσων Ευκαιριών κατέθεσε σχέδιο νόμου με το οποίο η Κεντρική και Τοπική Διοίκηση θα υποχρεούνται να διαβουλεύονται με τους νέους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το δεύτερο νομοσχέδιο κατατέθηκε σε συνεργασία με τη UNICEF, την Ομοσπονδία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τα Παιδιά και το World Vision.

«Τα παιδιά δεν είναι μόνο ωφελούμενοι των σημερινών αποφάσεων, αλλά και καθοριστικοί παράγοντες για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ελπίζω ότι όλοι οι κοινοβουλευτικοί συνάδελφοι θα ψηφίσουν αυτές τις πρωτοβουλίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς να συνεισφέρουν στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τους», είπε η υπουργός.

Και τα δύο νομοθετικά σχέδια υποβλήθηκαν στο ρουμανικό κοινοβούλιο.

Φωτογραφία: Marșul pentru viață România și Republica Moldova

Πηγή: mfamilie.gov.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων