04/04/2024 04/04/2024 Η δικαίωση της θυσίας χιλιάδων ηρώων μας «θα επέλθει μόνο όταν όλοι οι πρόσφυγες επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν οι καμπάνες στις κατεχόμενες εκκλησίες μας ηχήσουν χαρμόσυνα, όταν ανεμπόδιστα θα μπορέσουμε να προσευχηθούμε στους ναούς μας» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Δαμιανός. Σε χαιρετισμό του στον εορτασμό των εθνικών επετείων της 25ης...
04 Απριλίου, 2024 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 10:39

Υπουργός Υγείας Κύπρου: “Η δικαίωση των ηρώων μας θα έρθει όταν οι καμπάνες στις κατεχόμενες εκκλησίες μας ηχήσουν χαρμόσυνα”

Διαδώστε:
Υπουργός Υγείας Κύπρου: “Η δικαίωση των ηρώων μας θα έρθει όταν οι καμπάνες στις κατεχόμενες εκκλησίες μας ηχήσουν χαρμόσυνα”

Η δικαίωση της θυσίας χιλιάδων ηρώων μας «θα επέλθει μόνο όταν όλοι οι πρόσφυγες επιστρέψουν στα σπίτια τους, όταν οι καμπάνες στις κατεχόμενες εκκλησίες μας ηχήσουν χαρμόσυνα, όταν ανεμπόδιστα θα μπορέσουμε να προσευχηθούμε στους ναούς μας» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Δαμιανός.

Σε χαιρετισμό του στον εορτασμό των εθνικών επετείων της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955 του σωματείου της ΕΘΑ στην Έγκωμη, ο Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Εγκωμης, διαβεβαίωσε ότι «όσο δύσκολος και αν είναι ο αγώνας, με αποφασιστικότητα και θάρρος, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου μας».

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα «για την εξεύρεση δίκαιης λύσης που θα εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας για όλους τους πολίτες».

«Είναι το λιγότερο που οφείλουμε στους ήρωες μας που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη πατρίδα», είπε ο Υπουργός Υγείας.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «η ιστορία του Ελληνισμού είναι διάσπαρτη με ένδοξες στιγμές θάρρους, αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας και πατριωτισμού» στις οποίες εξέχουσα θέση έχει η ελληνική επανάσταση του 1821 και ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ.

 Ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Δαμιανός 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων