31/07/2020 31/07/2020 Από αύριο ο1/08 και έως τις 31/08, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Επίσης, από 03/08 έως 15/08, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, με τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών κανόνων. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:     ...
31 Ιουλίου, 2020 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 21:39

Υποχρεωτική η μάσκα στους χώρους λατρείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Διαδώστε:
Υποχρεωτική η μάσκα στους χώρους λατρείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Από αύριο ο1/08 και έως τις 31/08, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας. Επίσης, από 03/08 έως 15/08, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, με τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών κανόνων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Μάσκα σε ναούς και στην Κύπρο και στη Βρετανία – Εντιμότητα από τους ειδικούς είχε αιτηθεί o Αρχιεπίσκοπος στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα μας έφεραν την εκ νέου λήψη προστατευτικών μέτρων από την πλευρά της πολιτείας προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο αυξημένης τουριστικής περιόδου και ως εκ τούτου αρκετά κρούσματα είναι εισαγόμενα. 

Έντονες παρέμεναν, την τελευταία εβδομάδα και οι συζητήσεις σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και εντός των ναών. Μπορεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς να μην είχε ανακοινώσει νέα μέτρα σχετικά με τους ναούς, στην ενημέρωση της Τρίτης, τόνισε όμως πως η Πολιτεία βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο, έτσι ώστε αν προκύψει κάτι, σε συνεννόηση με τους αρμοδίους να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, διευκρινίζοντας παράλληλα πως μέχρι τώρα η συντριπτική πλειοψηφία στις Εκκλησίες τηρεί τα μέτρα.

 

 

Αρχιεπίσκοπος: «Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, πρέπει να κάνουμε υπακοή. Πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις όμως… »

Για τα όσα είχαν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το ζήτημα της υποχρεωτικής μάσκας εντός των ναών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας αν οι ειδικοί το συστήσουν, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά της Πολιτείας για το αν αυτό θα γίνει μόνο στους ναούς καθώς όπως υπογράμμισε δεν υπήρξε εντιμότητα από την πλευρά των ειδικών το περασμένο διάστημα όσο αφορά την Εκκλησία.

«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν, πρέπει να κάνουμε υπακοή. Πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις όμως… Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Θα γίνει στα γήπεδα; Θα γίνει παντού; Γιατί έχει φανεί ότι δεν υπήρξαν έντιμοι μαζί μας οι ειδικοί. Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα, παρόλο αυτά θα υπακούσουμε στους ειδικούς αν χρειαστεί», ανέφερε.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Ιατρικής, κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, τόνισε πως οποιαδήποτε απόφαση παρθεί για τους χώρους λατρείας θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των θρησκευτικών δογμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

ΚΥΠΡΟΣ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα στους ναούς

 

 

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα η χρήση της προστατευτικής μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των ναών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την Επιδημιολογική επιστημονική ομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο.  

Το πρόστιμο για τους παραβάτες, ανέρχεται στα 300 ευρώ. Το πιο πάνω ισχύει για όλους τους ιερούς ναούς, τα ιερά εξωκλήσια-παρεκκλήσια και τις Ιερές Μονές κάθε μητροπολιτικής περιφέρειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του ημερονυκτίου.

Αναλυτικά τα μέτρα για γενικό πληθυσμό που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου είναι τα εξής: 

Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, υπεραγορές, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή €300.

Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1,000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής (διακοπές), αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.

Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών (λεωφορεία).

Εντατικοποιείται ο έλεγχος από την Αστυνομία των ατόμων που οφείλουν να τίθενται σε αυτοπεριορισμό όταν έρχονται από χώρες της Κατηγορίας Γ, ή όταν είναι στενές επαφές κρουσμάτων. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές θα πραγματοποιείται καθημερινά έλεγχος συμμόρφωσης στα άτομα αυτά.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και η επιτήρηση σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα υποστατικά από τις αρμόδιες Αρχές με ρητές οδηγίες για μηδενική ανοχή.

Περισσότερα μέτρα για τη Λεμεσό

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στην Λεμεσό και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, στην προσπάθεια περιορισμού των εστιών και διάσπασης των αλυσίδων μετάδοσης που εντοπίστηκαν, αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα και τα ακόλουθα μέτρα:

*Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων των 10 ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις.

*Επαναφορά του περιορισμού του μέγιστου αριθμού ατόμων στα υποστατικά εστίασης σε 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

*Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα όσον αφορά στην Λεμεσό θα έχουν ισχύ τρεις εβδομάδες.

Νωρίτερα

Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την επιδημιολογική επιστημονική ομάδα για εξέταση της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, υπό το φως της αύξησης της ροής των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Παρευρίσκονται επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

 

Μεγάλη Βρετανία: Χρήση μάσκας στις Εκκλησίες από 8 Aυγούστου

 

 

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από το επόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου στις Εκκλησίες της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε μουσεία, σινεμά και σε όλους τους χώρους λατρείας από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων