16/09/2020 16/09/2020 Με αναφορά στο Καστελόριζο ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την συζήτηση συγχαίροντας την κυρία Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο». Το επιτυχημένο ταξίδι σας...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 12:44

“Υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία”

Διαδώστε:
“Υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία”

Με αναφορά στο Καστελόριζο ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την συζήτηση συγχαίροντας την κυρία Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο».

Το επιτυχημένο ταξίδι σας στο Καστελόριζο συνέπεσε με την αποκλιμάκωση στις εθνικές φουρτούνες, κι ελπίζουμε αυτή η ηρεμία να συνεχιστεί, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε ότι διαπίστωσε υψηλό αίσθημα πατριωτισμού, αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε την Τουρκία να δει ότι η μόνη λύση είναι η διπλωματία και ο διάλογος.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα με έμφαση στα ελληνοτουρκικά, καθώς και για τις κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο τις πανδημίας.

Επιμένουμε στη χρήση μάσκας για να μην χρειαστούν δραστικότερα μέτρα, το ΕΣΥ είναι έτοιμο, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι θα προστεθούν κρεβάτια ΜΕΘ.

Η ελευθερία δεν μπορεί να αποτελεί επίκληση που θα οδηγεί σε ενέργειες που θα αποβαίνουν σε βάρος των άλλων, σημείωσε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Επιπλέον, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη Μόρια, την οποία χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» που διαρκώς υπενθυμίζει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες θα πρέπει να είναι παρούσες και στην ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο σχέδιο της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων