11/07/2023 11/07/2023 Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λασίθι, Ηράκλειο, και Ρέθυμνο. Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι συνολικά 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν...
11 Ιουλίου, 2023 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2023 - 20:46

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Διαδώστε:
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λασίθι, Ηράκλειο, και Ρέθυμνο.

Με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι συνολικά 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένονται συνθήκες καύσωνα με την ονομασία CLEON από αύριο Τετάρτη (12-07-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καύσωνας αυτός εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-07-2023) και το Σάββατο (15-07-2023).

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων