04/03/2021 04/03/2021 Ενδελεχείς ελέγχους σε εκατοντάδες κτίρια των Τρικάλων και της Περιφερειακής Ενότητάς ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών τόσο σε κτίρια και υποδομές όσο και σε ιδιωτικές κατασκευές. Τα κλιμάκια των μηχανικών, συνοδευόμενα από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο...
04 Μαρτίου, 2021 - 18:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 18:42

Ζημιές υπέστη και η εκκλησία στο Ζάρκο Τρικάλων

Διαδώστε:
Ζημιές υπέστη και η εκκλησία στο Ζάρκο Τρικάλων

Ενδελεχείς ελέγχους σε εκατοντάδες κτίρια των Τρικάλων και της Περιφερειακής Ενότητάς ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών τόσο σε κτίρια και υποδομές όσο και σε ιδιωτικές κατασκευές.

Τα κλιμάκια των μηχανικών, συνοδευόμενα από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ξεκίνησαν τους ελέγχους το πρωί από τις περιοχές της Καλαμπάκας και κυρίως στα χωριά και τους οικισμούς στα ανατολικά που βρίσκονται εγγύτερα στο επίκεντρο του σεισμού. Οι επιτόπιες αυτοψίες στα κτίρια συνεχίζονται και στον Δήμο Φαρκαδόνας που επλήγη περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν εντοπισθεί στο Ζάρκο όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 50 σπίτια, κυρίως παλαιάς κατασκευής, στην εκκλησία του Ζάρκου, αλλά και στους οικισμούς Πηνειάδα και Γριζάνο, που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο, όπως και στην Οιχαλία, το Πετρωτό και την Παναγίτσα.

Στο Ζάρκο, που υπέστη και τις σοβαρότερες ζημιές, έχουν ήδη στηθεί δεκάδες σκηνές στο γήπεδο της κωμόπολης για την ασφαλή διαμονή των κατοίκων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, δέχονται αιτήματα πληγέντων κατοίκων της περιοχής και ενημερώνεται το Συντονιστικό Όργανο για την ύπαρξη και επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον ισχυρό σεισμό.

Φωτογραφία αρχείου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων