30/10/2019 30/10/2019 Αν και επισήμως έχει κηρυχθεί εκεχειρία στη Βορειοανατολική Συρία, οι άνθρωποι που ζουν εκεί περιγράφουν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διεξάγονται σφοδρές μάχες  στη βόρεια Συρία ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και αυτές της Τουρκίας. Μια μικρή κοινότητα Χριστιανών που διαμένει κοντά στην ζώνη που έχει δημιουργηθεί...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 8:36

«Ζώνη γενοκτονίας» στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνουν νέο ξεριζωμό των Χριστιανών

Διαδώστε:
«Ζώνη γενοκτονίας» στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας. Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνουν νέο ξεριζωμό των Χριστιανών

Αν και επισήμως έχει κηρυχθεί εκεχειρία στη Βορειοανατολική Συρία, οι άνθρωποι που ζουν εκεί περιγράφουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διεξάγονται σφοδρές μάχες  στη βόρεια Συρία ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού και αυτές της Τουρκίας.

Μια μικρή κοινότητα Χριστιανών που διαμένει κοντά στην ζώνη που έχει δημιουργηθεί αναφέρει ότι η κατάπαυση του πυρός είναι μόνο σε όνομα.

“Χτυπηθήκαμε πολύ σκληρά σήμερα. Τουρκικές δυνάμεις με θωρακισμένα οχήματα πλήττουν τις περιοχές μας. Ο τουρκικός στρατός μαζί με τους τζιχαντιστές συνεχίζουν την επίθεση» τονίζουν και προσθέτουν:

“Αυτή τη στιγμή, η μόνη ασφαλής ζώνη που υπάρχει είναι τα διεθνή σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Η άλλη ζώνη είναι μια ζώνη γενοκτονίας. Χριστιανοί και Κούρδοι έχουν φύγει. Δεν μπορούν να μείνουν. Θα πεθάνουν. Όσοι έχουν μείνει θα πεθάνουν. Γυναίκες και παιδιά συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν» αναφέρει επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης που βρίσκεται περιοχή

Την ίδια ώρα η είδηση του θανάτου του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα ξημερώματα της Κυριακής έχει προκαλέσει  παγκόσμιο συναγερμό. Οι υπηρεσίες ανά τον κόσμο βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς φοβούνται τυχόν αντίποινα τζιχαντιστών.

Οι πληροφορίες ότι εκατοντάδες μαχητές του ισλαμικού στρατού έχουν δραπετεύσει από τις φυλακές που κρατούνταν σε συνδυασμό με την είδηση του θανάτου το ηγέτη τους, που εντείνει τον φανατισμό τους, προκαλούν πρόσθετες ανησυχίες κυρίες στους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, αλλά και των άλλων χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ο ISIS.

“Η Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο επικίνδυνη πλέον καθώς το Ισλαμικό Κράτος αναβιώνει με πρόθεση να αποκαταστήσει το ισλαμικό χαλιφάτο» αναφέρουν άνθρωποι που ζουν στην περιοχή και υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε στη σελίδα του Facebook χάρτη της Τουρκίας που περιελάμβανε τμήματα της Συρίας, του Ιράκ και της Ελλάδας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων