12/02/2021 12/02/2021 Παρακολουθήστε την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν την προστασία από την πανδημία. Η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας πλην της Σκύρου εντάσσονται στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου” ανέφερε ο...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 18:55

Κλείνουν το λιανεμπόριο, τα σχολεία και οι Εκκλησίες στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας που εισέρχονται στο επίπεδο “Αυξημένου Κινδύνου”

Διαδώστε:
Κλείνουν το λιανεμπόριο, τα σχολεία και οι Εκκλησίες στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας που εισέρχονται στο επίπεδο “Αυξημένου Κινδύνου”

Παρακολουθήστε την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν την προστασία από την πανδημία.

Η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας πλην της Σκύρου εντάσσονται στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου” ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Έτσι λοιπόν, βάσει των όσων ισχύουν στην Αττική, την πρώτη περιοχή που μπήκε στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου”, από αύριο, Σάββατο στις 06:00 σε Αχαΐα και Εύβοια: Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Ταυτόχρονα οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από τον λειτουργό και το απαραίτητο προσωπικό με ανώτατο αριθμό τα 4 άτομα. 

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό συμμετέχει και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κα. Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ακόμα στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε τα νέα στοιχεία του κορωνοϊού ενώ σημείωσε ότι 762 νέα κρούσματα βρίσκονται στην Αττική 128 στη Θεσσαλονίκη και 56 στην Εύβοια από τα 1410 συνολικά.

Το 51% των κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι καλυμμένο στην επικράτεια ενώ σημείωσε ακόμα ότι τα εισιτήρια είναι περισσότερα από τα εξιτήρια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξαιρετικά αυξημένο και το ιικό φορτίο της Χαλκίδας σημείωσε η κα. Παπαευαγγέλου. “Διπλά προσεκτικοί χωρίς τρόμο αλλά και χωρίς εφησυχασμό” τόνισε η Καθηγήτρια ενώ  σημείωσε ότι πρέπει να δωθεί προσοχή στην ενδοοικογενειακή διασπορά.

Στη συνέχεια μίλησε για τη χρήση μάσκας και ανέφερε ότι η μάσκα για να προστατεύει πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος και το κατάλληλο ύφασμα ενώ πρέπει να γίνεται και σωστή χρήση. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες αλλά θα υπάρχει επιτροπή που θα μεριμνήσει για τις σωστές οδηγίες την ερχόμενη εβδομάδα.

Έπειτα αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών ενώ κατέληξε ότι πλησιάζουμε στον έλεγχο της πανδημίας και οδηγούμαστε στην ανάκαμψη.

Έπειτα ο κ. Μαγιορκίνης παρουσίασε τα στοιχεία της πανδημίας από την Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα στοιχεία της χώρας μας όπου σημείωσε ότι επιβαρύνθηκαν οι ΜΕΘ την προηγούμενη εβδομάδα σε ποσοστό 20 -30 % περίπου.

Ανακοινώσεις κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι ο Δήμος Αγ. Νικολάου της Περιφέρειας Λασιθίου παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου όπως και ο Δήμος Θήρας και ο Δήμος Μυκόνου αλλα παρατηρείται βελτίωση.

Η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας πλην της Σκύρου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Στις περιοχές αυτές, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση και οι χώροι λατρείας.

Η περιφερειακή ενότητα Λέσβου από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου περνάει στο επίπεδο επιτήρησης “Κίτρινο” μετά από την μείωση του ιικού φορτίου.

Ταυτόχρονα στο Κόκκινο επίπεδο εντάχθηκαν 12 ακόμα Δήμοι της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο», βρίσκονται από αύριο 13 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, οι εξής περιοχές:

ο δήμος Εορδαίας,
ο δήμος Θηβαίων,
ο δήμος Τανάγρας,
ο δήμος Σπάρτης,
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,
ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,
ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,
ο δήμος Τεμπών
η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,
ο δήμος Καλυμνίων και
ο δήμος Καρπάθου.

Tόνισε ακόμα ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Επιπλέον ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε τι θα ισχύει για τις βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε, σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα του κορωνοϊού αναφέροντας ότι υπάρχουν 1410 νέα. 

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων