30/11/2020 30/11/2020 Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες τιμάται σήμερα ο Πολιούχος της Πάτρας ‘Αγιος Ανδρέας. Η παρουσία της αστυνομίας, έξω από τον Ιερό ναό, είναι  είναι έντονη από χθες, σύμφωνα με τον  επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 7:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 16:41

Η Πάτρα τιμά τον Άγιο Ανδρέα –  Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και χωρίς πιστούς η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Διαδώστε:
Η Πάτρα τιμά τον Άγιο Ανδρέα –  Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και χωρίς πιστούς η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες τιμάται σήμερα ο Πολιούχος της Πάτρας ‘Αγιος Ανδρέας.

Η παρουσία της αστυνομίας, έξω από τον Ιερό ναό, είναι  είναι έντονη από χθες, σύμφωνα με τον  επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ και στον απόηχο της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αναφέρει: «Μέχρι και την Τρίτη (01-12-2020) το πρωί, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών. Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα, να τιμήσουν και να εορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα με υπευθυνότητα.»

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακης ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών ο Μέγας Εσπερινός και η Ιερά Αγρυπνία, ενώ κεκλεισμένων των θυρών τελείται αυτή την ώρα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία:

 

Χθες, το πρωί μέσα στην εκκλησία, που μέχρι τις 13:00 περέμενε ανοιχτή, έμπαιναν ελάχιστοι πιστοί, και λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα με αποστάσεις, μάσκες και συχνές απολυμάνσεις των εικόνων και των ιερών λειψάνων του Αγίου. Στη συνέχεια ο ναός έκλεισε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στον Πατρινό λαό, που απουσίαζε από τον ναό, είπε στο κήρυγμά του:

«Σήμερα εορτάζουμε τον Πολιούχο μας με μια ιδιαιτερότητα που δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει, όμως αισθανόμεθα τα πλήθη των ανθρώπων της Πάτρας να πλημμυρίζουν τον ναό όπως πάντα. Όπως κάθε χρόνο, θα δούμε τον κλήρο και τον φιλόθεο Πατραϊκό λαό, όλους σας να είστε εδώ, γιατί η καρδιά σας και η ψυχή σας είναι στο Ιερό αυτό Αποστολείο.

Παρά την εσωτερική λύπη και οδύνη, η οποία δεν πρέπει να είναι χωρίς όρια, διότι η λύπη η υπερβολική δεν είναι πνευματική κατάσταση αλλά προέρχεται εκ του πονηρού, δεχόμεθα αυτή την κατάσταση ως οικονομία της αγάπης του Θεού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Μητροπολίτης Πατρών στον εόρτιο Εσπερινό στην Πάτρα: «Ο θησαυρός της πόλης είναι ο Άγιος Ανδρέας»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων