28/10/2021 28/10/2021 Ύστερα από ένα χρόνο αποχής εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων που επικρατούσαν, σήμερα πραγματοποιήθηκε και πάλι η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι στην παρέλαση, στη συμπρωτεύουσα, συμμετέχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ διήρκεσε περίπου μία ώρα. Δείτε εδώ την παρέλαση:  Δείτε, επίσης, το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου της...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 13:12

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας η χώρα παρά τα μέτρα για την πανδημία

Διαδώστε:
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας η χώρα παρά τα μέτρα για την πανδημία

Ύστερα από ένα χρόνο αποχής εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων που επικρατούσαν, σήμερα πραγματοποιήθηκε και πάλι η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι στην παρέλαση, στη συμπρωτεύουσα, συμμετέχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Δείτε εδώ την παρέλαση:

Δείτε, επίσης, το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέταξε σήμερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για τον πανηγυρικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα…Με της καρδιάς το πύρρωμα μετριέται και με το αίμα».
Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!» ήταν το μήνυμα του Έλληνα πιλότου, επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή, που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης με ένα F-16 Falcon της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”.

Στον επισμηναγό απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως εξής: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!»

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων του Γ’ Σώματος Στρατού. Στο τέλος της παρέλασης, η κα Σακελλαροπούλου προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας το Έπος του ’40 ως μια «στιγμή τιμής και περηφάνειας για το έθνος. Μια ημέρα δόξας για τον ελληνικό λαό, που αντιστάθηκε γενναία στη φασιστική εισβολή», ενώ είπε πως αυτό μας διδάσκει πόσα μπορούμε να επιτύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι». Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στις Ένοπλες Δυνάμεις για ό,τι μας προσφέρουν.

Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση, ενώ προηγουμένως τελέστηκε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά από δύο χρόνια, είναι η πρώτη παρέλαση που γίνεται, εξαιτίας της πανδημίας. Συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α’ Αθήνας, 235 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Όσοι έχουν προσέρθει να παρακολουθήσουν την παρέλαση πρέπει να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού. Για όσους παρελαύνουν η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, αφού είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει, ωστόσο, και αυτοί, μετά την παρέλαση να φορέσουν τις μάσκες τους.

Σε αρκετές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, κυρίως, οι παρελάσεις θα διεξαχθούν υπό ειδικό καθεστώς εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου , ενώ σε άλλες πόλεις οι παρελάσεις δεν θα διεξαχθούν καθόλου. Παρά το γεγονός αυτό η χώρα σήμερα βρίσκεται σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και τιμά τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας.

Ειδικότερα, οι παρελάσεις ματαιώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς. Στις Σέρρες θα παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες σχολείων και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Στην ίδια λογική και οι παρελάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης όπου θα παρελάσουν μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου, η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σ

Ακόμα ματαιώθηκαν οι παρελάσεις μαθητικές και στρατιωτικές, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας. Παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε στα Καλάβρυτα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας αλλά ούτε και στο Μέτσοβο της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, λόγω ανησυχίας για τον κορωνοϊό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων