03/08/2020 04/08/2020 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Αντίστροφα μετράει από σήμερα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και την επαναλειτουργία του το 2021, πιθανότατα την 11η Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Σήμερα, 3 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τέλεσε αγιασμό...
03 Αυγούστου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 2:44

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Με το καλό ένα κερί μέσα στον Άη Νικόλα

Διαδώστε:
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Με το καλό ένα κερί μέσα στον Άη Νικόλα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Αντίστροφα μετράει από σήμερα ο χρόνος για την αποπεράτωση των εργασιών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης και την επαναλειτουργία του το 2021, πιθανότατα την 11η Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.

Σήμερα, 3 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τέλεσε αγιασμό στον χώρο του ιερού προσκυνήματος και ευλόγησε την επανέναρξη των εργασιών και τη συνολική επανεκκίνηση του έργου, στο πλαίσιο μίας ιδιαιτέρως σημαντικής τελετής με ισχυρούς συμβολισμούς για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την ελληνική ομογένεια.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ‘Αντριου Κουόμο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής, Ρικ Κότον, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Νικολάου, Ντέμης Μέχιελ, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού, Μιχάλης Ψαρός, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, άλλοι επίσημοι και πλήθος πιστών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Η επανέναρξη των εργασιών πιστώνεται από ολόκληρη την ομογένεια στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που είχε προκληθεί και πέτυχε να κινητοποιήσει μεγάλους χορηγούς και δωρητές ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια και να δοθεί το πράσινο φως από τις αναδόχους εταιρείες για την επανέναρξη των εργασιών και την αποπεράτωση του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος φιλοδοξεί να τελέσει τα θυρανοίξια του ιερού προσκυνήματος την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, παρακαλεί με μήνυμά του τους πιστούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να δώσουν τις καρδιές τους για την αποπεράτωση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ως απόδειξη της δύναμης, της συνέπειας και της πίστης μας. Υπενθυμίζει, μάλιστα, σε όλους ότι η έμπνευση για τον σχεδιασμό του Αγίου Νικολάου προήλθε από την Αγία Σοφία και σημειώνει ότι ακόμη και όταν η Αγία Σοφία χρησιμοποιείται για να επιτύχουν κάποιοι κοντόφθαλμους και αποκλειστικούς στόχους «δόξας» και κυριαρχίας, ο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου θα γίνει μια ανοιχτή και περιεκτική μαρτυρία της μέγιστης απόδειξης ανθρώπινης προσδοκίας για το Θείο. Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει με την Αγία Σοφία, η Μεγάλη Εκκλησία θα είναι πάντα δική μας και εμείς οφείλουμε να κάνουμε τον ‘Αγιο Νικόλαο μια μαρτυρία γι’ αυτό, σημείωσε.

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου μέσω επίκαιρης ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει:

«Ευγνώμων για την επανεκκίνηση της ανοικοδόμησης του Αγ. Νικολάου στο «Ground Zero» με τον Κυβερνήτη Cuomo. Αυτό το Εθνικό Ι. Προσκύνημα θα αποτελεί σύμβολο αγάπης, συμφιλίωσης, θρησκευτικής ελευθερίας και ελευθερίας της συνείδησης που δεν λειτουργεί με αποκλεισμούς, αλλά καλωσορίζει.»

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων