21/03/2021 22/03/2021 Με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η Ορθόδοξη Διαδικτυακή Πύλη “Πεμπτουσία” διοργανώσαν Διαδικτυακή Θεολογική Σύναξη με την εξόχως τιμητική συμμετοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο Γέροντας Εφραίμ Ηγούμενος...
21 Μαρτίου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2021 - 13:16

Σύναξη Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός: «Το Μήνυμα της Ορθοδοξίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο»

Διαδώστε:
Σύναξη Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός: «Το Μήνυμα της Ορθοδοξίας στον Σύγχρονο Άνθρωπο»

Με αφορμή την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και η Ορθόδοξη Διαδικτυακή Πύλη “Πεμπτουσία” διοργανώσαν Διαδικτυακή Θεολογική Σύναξη με την εξόχως τιμητική συμμετοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συμμετείχαν, επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο Γέροντας Εφραίμ Ηγούμενος της Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας, ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης και ο Καθηγητής ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης, οι οποίοι εμβάθυναν στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και εστίασαν στον θεραπευτικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας για τον σύγχρονο άνθρωπο, μέσα από το σωστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

ΘΕΜΑ: “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Στη συζήτηση που διεξήχθη συμμετείχαν, επίσης, κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι από διάφορα μέρη του κόσμου, που στο τέλος έθεσαν ερωτήσεις.

Αυτοί ήταν οι:

  • Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων,
  • Πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Καθηγητής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και στέλεχος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,
  • π. Ανανίας Kahila, Αρχιμανδρίτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας, Υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
  • Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Torrance από τις ΗΠΑ, Καθηγητής Βυζαντινής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Notre Dame,
  • Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Δρ Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού, Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και Άρχων Ιερομνήμων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας,
  • Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Belesi της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας, συνεργάτης του Μητροπολίτη κ. Νικηφόρου,
  • Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ από τις ΗΠΑ, Bincent De Deese 
  • Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ από την Ρουμανία, Robert State
  • Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας και Ερευνήτρια Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ από την Ρουμανία, Andra Juganaru
  • Πρωτοπρεσβύτερος, π. Αντώνιος Melhi Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Μπαλαμάντ, Λίβανος

Συντόνισε ο Καθηγητής κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των ιστοσελίδων της ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ (www.pemptousia.gr) και του Διεθνούς Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (www.ope.gr). Στο κοινωνικό δίκτυο FACEBOOK μέσω των: ΠεμπτουσίαΟρθοδοξίαΙΜΜΒ και μέσω του YOUTUBE στο Πεμπτουσία Web TV.

Στην σύναξη παρέχονταν ταυτόχρονη μετάφραση στην Αγγλική και Ρουμανική γλώσσα τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν στο Facebook και στο Youtube:

Την Αγγλική Μετάφραση μέσω του Orthodox Christian Network OCN.

Την Ρουμανική Μετάφραση μέσω των BASILICA News AgencyDOXOLOGIA.ROTRINITAS TV and Radio TRINITAS, και Parintele Vasile Ioana.

Youtube: DOXOLOGIA.ROTRINITAS TV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων