14/07/2019 14/07/2019 Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πνευματικού της Ιεράς Μονής, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Στο κήρυγμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του...
14 Ιουλίου, 2019 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2019 - 14:58

Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πνευματικού της Ιεράς Μονής, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Στο κήρυγμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του Αγίου Νικοδήμου και στη μεγάλη συμβολή του τόσο στον Αγιορείτικο μοναχισμό όσο και στη γραμματεία της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας όπου τα συγγράμματα του και κυρίως η Φιλοκαλία, υπήρξαν πνευματική όαση για το υπόδουλο γένος.

Ιδιαίτερη ήταν όμως η αναφορά του Γέροντα Εφραίμ στη σχέση που έχει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου με τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη. “Οι προκάτοχοι μας Βατοπαιδινοί πατέρες όταν ίδρυσαν το 1749 την Αθωνιάδα Ακαδημία τότε σκέφτηκαν ότι πρέπει να βγάλει καρπούς η Αθωνιάδα Ακαδημία, να βγάλει σωστούς ανθρώπους και ο σωστός άνθρωπος δεν μόνο αυτός που έχει διάφορες ακαδημαϊκές γνώσεις, καλές βέβαια είναι και αυτές, αλλά να τον βοηθήσουν ώστε να γίνει άνθρωπος αληθινός του Θεού και στην Αθωνιάδα Σχολή σκέφθηκαν και μου κάνει εντύπωση ότι ο Άγιος Νικόδημος δέχτηκε, αν είναι πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας. Οι προκάτοχοι μας Βατοπαιδινοί πατέρες ήξεραν ότι ο Άγιος χρειάζεται και στην Εφορεία και στον καθηγητικό σύλλογο να υπάρχουν άνθρωποι ηγιασμένοι για να μπορέσουν να δώσουν αυτό το πνεύμα το αληθινό ώστε οι μαθητές που έρχονται στην Αθωνιάδα πρωτίστως να είναι άγιοι” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε και στους Πατέρες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου τονίζοντας “πως η Εκκλησία μας είναι αλάθητος μόνο μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους”.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής όπως ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ενισχύει το έργο της και τη διακονία της.

Φωτογραφίες: Orthodoxia News Agency 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων