27/09/2018 27/09/2018 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλό θα είναι κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία και να μην ασχολείται με την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βασίλι Ανισίμοφ. “Πες μας πως εκχριστιανίζεις πρώτα του συντοπίτες σου Τούρκους, πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους πως να φέρουν την πίστη σε έναν λαό που βγήκε από τον αθεϊστικό ζυγό...
27 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2018 - 13:19

“Νουθεσίες” της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Φανάρι

Διαδώστε:
“Νουθεσίες” της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλό θα είναι κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία και να μην ασχολείται με την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βασίλι Ανισίμοφ.
“Πες μας πως εκχριστιανίζεις πρώτα του συντοπίτες σου Τούρκους, πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους πως να φέρουν την πίστη σε έναν λαό που βγήκε από τον αθεϊστικό ζυγό μετά από 70 χρόνια” τόνισε ο Ανισίμοφ στον ιστότοπο Interfax-Religion, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιωβ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου μιλώντας στο Ukrinform, είχε πει ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους Έξαρχους να εγκαταλείψουν το Κιέβο.
“Κάποτε το φάντασμα του κομουνισμού πλανιόταν πάνω από την Ευρώπη, τώρα είναι το φάντασμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας” ανέφερε ο κ. Ανισίμοφ προσθέτοντας ότι το Φανάρι επιζητεί κάποιον αν τον φροντίζει και να τον απομυζεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων