ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
20.04.2019 | 12:43
Dhërmiu, fshati i 30 kishave monument kulture që po rilind

Dhërmiu, fshati i 30 kishave monument kulture të kategorisë së parë në bashkinë e Himarës, i vendosur buzë detit Jon dhe në shpatet e maleve, midis gjelbërimit të ullinjve dhe agrumeve të shumta po rilind falë investimeve që po kryhen. Restaurimet e shtëpive të fshatit bëhen në kuadër të projekteve të integruara që Fondi Shqiptar…

19.04.2019 | 19:41
Menca “Shërbesa e Dashurisë”, ushqim për të varfrit 5 ditë në javë!

Kronikë mbi Mencën “Shërbesa e Dashurisë” marrë nga Tv Korça. — Mitropolia e Shenjtë Korçë

19.04.2019 | 12:03
GJYKIMI është i VERBER!

  Një njeri i thyer në moshë po udhëtonte me tren me djalin e tij 25 vjeçar. Në fytyrën e djalit që ishte ulur afër dritares shihej hare e madhe. Në atë moment, djali nxori dorën jashtë dritares dhe ndjeu se era po kalonte përmes dorës së tij dhe tha me zë të lartë: –…

19.04.2019 | 11:53
Doli në qarkullim Revista “Kërkim” Nr. 16

Doli në qarkullim Revista “Kërkim” Nr. 16. Në të mund të lexoni: • Hierapostullim në gjurmët e Krishtit – Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i Gjithë Shqipërisë, Prof. dr. Anastasi • Fondacioni “Fryma e Dashurisë” dhe misioni i tij – M. Div. Anastasia Pamela Barksdale • Dimensioni etik dhe shpirtëror i arsimit, perspektivë e krishterë…

18.04.2019 | 15:54
U zhvillua sot ne kishen e Shen Dhimitrit ne fshatin Fikas te Elbasanit Mesha e Dhuratave te Parashenjteruara

U zhvillua sot ne kishen e Shen Dhimitrit ne fshatin Fikas te Elbasanit Mesha e Dhuratave te Parashenjteruara. I pranishem ishte Mitropoliti i Fierit Hiresi Nikolla si dhe klerike, pedagoge e studente te Universitetit Logos, dega e teologjise sociale. Ne aktivitet moren pjese edhe te rinj nga Elbasani, Tirana dhe Fieri. Mbas mbarimit te meshes…

18.04.2019 | 15:36
Manastiri i Shën Kollit, histori dhe arkitekturë e veçantë (FOTO)

“Manastiri i Shën Kollit të Mesopotamit” përbën një monument me historik dhe arkitekturë të veçantë. Detajet e historisë së këtij monumenti të shpjeguara nga specialistët e sektorit të Kulturës Kombëtare Sarandë pasuruan vizitën e të rinjve të shkollës 9-vjeçare Mesopotam në këtë monument kulture. Ata mësuan edhe për punimet restauruese të kryera kohët e fundit…

17.04.2019 | 16:12
MESAZHE SHPIRTERORE

Si i shikon Kisha Orthodhokse: Lakminë, Zilinë, Cmirën, Egoizmin… Intervistë e gazetarit të RADIO NGJALLJA Nikolla Barkaj me Mitropolitin e Korçës JOAN   RadioNgjallja    

17.04.2019 | 16:06
Mblidhet Këshilli i Presidencës i Këshillit Ndërfetar

  Këshilli i Presidencës të Këshillit Ndërfetar të Shqipërisë ka mbajtur ditën e sotme me dt. 16.04.2019, mbledhjen e radhës dhe të parën për vitin 2019. Kështu në mbledhjen e zhvilluar, merrnin pjesë krerët e pesë komuniteteve fetare në vend, bashkëdrejtues dhe të KNFSH-së, Kryetari i Këshillit Ndërfetar, Fortlumturia e tij Anastas Janullatos, njëkohësisht dhe…

16.04.2019 | 17:18
Mitropolia e Shenjtë e Elbasanit, Shpatit dhe Librazhdit

U zhvillua sot nga Zyra e Katekizmit dita e dyte e aktivitetit shpirteror argetues per femijet e grupeve te katekizmit: Gjinar, Shelcan, Mlize dhe Elbasan. Programi sot filloi me Liturgjine Hyjnore e drejtuar nga Mitropoliti i Elbasanit, Shpatit dhe Librazhdit Hiresi Andoni dhe prifti i famullise Ate Irine Gega, ku nje pjese e mire e…

Τα σημαντικότερα νέα