ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
27.12.2018 | 17:08
Athinë – Dy të plagosur pas shpërthimit pranë një kishe

Një bombë artizanale shpërtheu sot jashtë një kishe në Kolonaki, në Athinë, duke plagosur dy persona, njoftuan burime të policisë. Bomba shpërtheu në orën 07:10 dhe sipas burimeve, ajo ishte e përbërë nga dy kuti me lëndë djegëse, tela dhe një orë. Bomba plagosi policin që po ekzaminonte kutinë si dhe një punonjës të kishës./…

26.12.2018 | 11:49
Pritje me rastin e Krishtlindjes

Sot, të Kremten e Krishtlindjes 2018, Kryepiskopi Anasta, i shoqëruar nga Mitropoliti i Amantias Nathanaili, Episkopi i Bylisit, Asti, si dhe klerikë, përfaqësues të Lidhjes së Intelektualëve Orthodhoksë etj., pritën urimet e rastit. Pritja u zhvillua në sallën e Selisë së Sinodit të Shenjtë, pjesë e Kompleksit të Katedrales “Ngjallja e Krishtit”. Për të uruar…

26.12.2018 | 11:37
U kremtua me gëzim Krishtlindja

“Perëndia u bë njeri, me qëllim që njeriu të hyjnizohet”, thotë shën Athanasi për mishërimin e Zotit Krisht. Kjo frazë përmbledh thelbin e Krishtlindjes, të cilën duhet ta shohim jo si një moment konsumizmi të pakontrolluar, por si mundësinë e jashtëzakonshme për të takuar aty në grazhdin e thjeshtë Zotin e porsalindur dhe që ta…

25.12.2018 | 16:48
Mesazhi i Mitropolitit të Korçës, Hirësisë së Tij imzot +Joanit

Krishtlindja, ardhja e Zotit tek njeriu, është gjithmonë një kremtim i gëzuar dhe shpresëdhënës, sepse lindja e Krishtit është fillimi i shpëtimit tonë. Misteri i mishërimit është misteri i dashurisë hyjnore, i identifikimit hyjnor me njeriun e humbur. Por, shpesh, shqetësimet dhe problemet e jetës dhe zhurma e madhe nga informacione të kota, ose të…

25.12.2018 | 16:36
Restaurohet Kisha e Shën Thanasit, një tjetër itinerar kulti

Përfundon puna për restaurimin e Kishës së Shën Thanasit në Leshnicë. Specialistë të DRKK Vlorë inspektuan punimet restauruese të kryera në këtë monument, të cilat konsistuan në konsolidimin e çarjeve në muraturë; ringritjen e kolonave, konsolidimin e kupolave dhe qemerëve egzistues me strukturë guri; ringritjen e murit anësor në pjesën jugore të kishës; ndërtimin e…

24.12.2018 | 12:57
Mesazhi i Kryepiskopit Anastas Krishtlindje 2018 (VIDEO)

Antidoti i pasigurisë Klerit dhe popullit besimtar Bij fort të shtrenjtë më Zotin, “Ja, Krishti lind, lavdërojeni… Ja, Krishti mbi dhenë, ngrihuni.” (Zbritësoret e Krishtlindjes) Një pasiguri e përgjithshme është përhapur si re pluhuri bërthamor në mbarë shoqërinë e sotme, duke shkaktuar vështirësi shqetësuese në frymëmarrje. Shumë përpiqen të përballen me të duke akumuluar pasuri…

22.12.2018 | 15:37
Deklaratë e Lidhjes së Intelektualëve Orthodhoksë të Shqipërisë

Datë 12.12.2018 Lidhja e Intelektualëve Orthodhoksë tëShqipërisë u bën me dije të gjithë anëtarëve dhe dashamirësve të saj se ditët efundit, në një intervistë të dhënë në televizionin “Tema” dhe në disa media dherjete sociale, z. Piro Prifti, i prezantuar si Përfaqësues i Intelektualëve Orthodhoksë të Tiranës, ndër të tjera ka kërkuar ngritjen e një…

22.12.2018 | 15:24
Mesazhet e Kryepiskopit Anastas për Krishtlindjen

Mesazhe të Kryepiskopit Anastas në prag Krishtlindje në pritjen e nxënësve të Shkollës “Frymë Dashurie” Gjirokastër. Dhjetra nxënës nga Gjirokastra, erdhën dhe uruan Kryepiskopin Anastas për festën e Krishtlindjes. Qëndra Sinodike -Tiranë 16.12.2018

22.12.2018 | 0:06
Ekspozitë me Ikona që abuzivisht i refuzohen Kishës Orthodhokse në Shqipëri

Me rastin e gjashtëdhjetëvjetorit nga anëtarësimi në UNESCO të shtetit të Shqipërisë, qeveria shqiptare organozon në Paris, seli e Organizatës, Ekspozitë me ikona të artit Bizantin dhe nën titullin “Dritare në Artin Mesjetar Shqiptar”. Provokimet në këtë rast janë të paktën dy. Së pari se Arti Bizantin nuk ka identitet nacional, sikundër në mënyrë eksituese…

Τα σημαντικότερα νέα