ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
17.12.2018 | 14:56
Kolendra Krishtlindjesh për Kryepiskopin Anastas

Nxënësit e Shkollave “Frymë Dashurie” Kolendra Krishtlindjesh për Kryepiskopin Anastas Tonin e tyre i dhanë atmosferës së Krishtlindjeve, fëmijtë dhe të rinjtë, që psallën kolendrat për Fortlumturinë e Tij, Kryepiskopin e Tiranës dhe gjithë Shqipërisë, Imzot Anastas. Të Dielën, më 16 Dhjetor në Kishën Katedrale të Ngjalljes së Krishtit në Tiranë, Koret e Shkollës 9-vjeçare…

15.12.2018 | 14:21
Deklaratë për lëvizjen e studentëve

Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë Deklaratë Shprehim respektin tonë për lëvizjen e studentëve, si një shenjë e rëndësishme përgjegjshmërie për të tashmen dhe për të ardhmen e tyre, si edhe të vendit tonë. Shqetësimet dhe kërkesat e tyre për të pasur një arsimim të përballueshëm financiarisht për të gjithë, me dinjitet dhe me kushte normale…

13.12.2018 | 15:57
Dashuria që mund urrejtjen…

Nga Nikolla Barkaj Ngjarjet e fundit mes Greqisë dhe Shqipërisë, kanë acaruar marrëdhëniet diplomatike mes dy vendeve. Duket se Tirana dhe Athina zyrtare kanë lënë në tryezë për momentin të gjitha bashkëpunimet dhe marrëveshjet mes tyre, të paktën sa të kalojë kjo valë e nxehtë nacionalizmi që ka pushtuar dy popujt. Ekzekutimi i Konstandin Kacifasit…

13.12.2018 | 15:47
Meshë Hyjnore në Kishën e Shën Kollit Boboboshticë!

Me rastin e festës së Shën Nikolla çudibërësit, në Kishën e Shën Kollit në Boboshticë u mbajt një Meshë Panierike të cilën udhëhoqi Hirësia e Tij imzot Joani. Pjesmarrja ishte e madhe si nga fshati ashtu dhe nga qyteti i Korçës. Një numër i konsiderueshëm nxënësish nga Shkolla jo-Publike “Omiros” gjithashtu mori pjesë në meshim…

12.12.2018 | 23:22
Jeta e Shën Spiridhonit

Oshënar Spiridhoni i Trimithundës. Hermani i Alaskës. Oshënar Finiani. Oshënar Anthi. Dëshmor Sinesi. – Oshënar Spiridhoni i Trimithundës – Ati ynë i shenjtë, Spiridhoni, jetoi në ishullin e Qipros, në agimin e shekullit të 4-t dhe ushtronte në paqe zanatin e thjeshtë të bariut. Me sjellje fshatare dhe pak i arsimuar, ai nuk kishte të…

08.12.2018 | 14:54
“Ata kanë sytë e shpirtit”

THIRRJE PER MOBILIZIM! “Ata kanë sytë e shpirtit” Të dashur të rinj besimtarë dhe kushdo që e lexon këtë njoftim: Siç e dini, ekzistojnë shumë pranë nesh njerëz të cilët kanë nevoja speciale për shkak të kufizimit të aftësive të ndryshme të tyre të cilët vuajnë jo vetëm nga problemi që kanë prej lindjes por…

08.12.2018 | 14:40
Kryepiskopi Anastas ka ngushëlluar të dyja familjet

Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë Kryepiskopi Anastas ka ngushëlluar të dyja familjet Disa faqe interneti dhe gazeta shqiptare u ngutën të ribotojnë një artikull të z. G. Kapllani, që kishte si argumentin e tij kryesor një nënkuptim fyes, ku thoshte se Kryepiskop Anastasi u interesua dhe shprehu ngushëllimet e tij vetëm për familjen Kacifa dhe…

07.12.2018 | 14:45
Restaurohet afresku i kishës së Shën Triadhës në Berat

TIRANË, 6 dhjetor /Agjencisë Telegrafike Shqiptare/ – Restaurimet dhe mirëmbajtja e ikonave fetare, si pjesë e trashëgimisë kulturore e cila tregon dhe njëherë në sytë e turistëve se fetë në Shqipëri jetojnë në harmoni, po merr vëmendje çdo ditë e më shumë. Institucionet përkatëse dhe specialistët për mirëmbajtjen e këtyre ikonave po bëjnë restaurimin e…

06.12.2018 | 18:27
Është i njëjti person Shën Nikolla dhe Santa Klausi?

Është i njëjti person Shën Nikolla dhe Santa Klausi? Shën Nikolla lindi në shekullin e 3-të nga prindër të krishterë, Theofani dhe Nona, në Patara të Azisë së vogël (sot Demre, Antalja,Turqi). Emri i tij në greqisht Nikolaos do të thotë: “fitore e popullit” si bashkim i fjalëve; nika-fitore; laos-popull. Që foshnjë u dallua për…

Τα σημαντικότερα νέα