ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
21.09.2019 | 20:15
Zhvillohet Konferenca e 27-të Ndërkombëtare mbi Spiritualitetin Orthodhoks

Këtë vit, në Manastirin e Bose-s u mbajt Konferenca e 27-të Ndërkombëtare mbi Spiritualitetin Orthodhoks, e organizuar në bashkëpunim me Kishat Orthodhokse. Ky event u zhvilluan në datat 4-6 Shtator dhe morën pjesë përfaqësues të Kishave të ndryshme si dhe studiues nga e gjithë bota. Tema e përzgjedhur për këtë vit ishte “Të thirrur në…

21.09.2019 | 20:10
Shenjtori i ditës – Mbyllja e Lartësimit të Kryqit. Profeti Jona. Apostull Kodrati nga të 70 -t. Dëshmor Eusebi. Oshënar Josifi i Zaonikiev.

– Apostull Kodrati nga të 70-t – Kodrati jetoi në kohën e Zotit tonë Jisu Krisht. Ai ishte i urtë dhe i ditur e, pasi u bë nxënës i Krishtit, mori me bollëk hirin e Shpirtit të Shenjtë. U bë episkop i Athinës dhe solli në besimin e vërtetë shumë paganë, me anë të fjalëve…

21.09.2019 | 14:48
Tri kultura që Perëndia i shkatërroi për shkak të seksit homoseksual

«Sodoma. Kanaani. Gibea. — Shikoni një model?» «Kam dëgjuar për Sodomën. Por cilat janë këto dy vende të tjera?» #1 — Sodoma Sodoma & Gomorra janë të famshme. Gati çdo njeri ka dëgjuar për ta. Dhe gati çdo njeri e di arsyen pse Perëndia dërgoi zjarr e squfur për t’i fshirë ata nga faqja e…

21.09.2019 | 10:29
Mitropoliti i Korçës Hirësi Joani – Perëndia Ynë Është Perëndi i Paqes

Nga datat 15-17 Shtator u mbajt në Madrid, Spanjë takimi i përvitshëm për paqen, organizuar nga Komuniteteti i Sant Egidios. Në këto takime të rëndësishme marrin pjesë personalitete të larta nga të gjitha komunitetet fetare në botë, nga shoqëria civile, nga politika si Presidentë dhe Kryeministra nga e gjithë bota; siç ndodhi në takimin para…

20.09.2019 | 19:44
Dioqeza Rumune dhuron mjete shkollore për më shumë se 4000 fëmijë në nevojë në Rumani

Me iniciativën dhe bekimin e Fortlumturisë së Tij, Kryepiskopit Kasian, Kryepiskopata Rumune e Danubit të Poshtëm vazhdoi traditën e dhurimit të çantave të shpinës dhe mjeteve shkollore për fëmijët në nevojë, me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor. Sipas website-it të dioqezës, një javë para fillimit të shkollës u përgatitën 4000 çanta shpine…

20.09.2019 | 17:59
Shenjtori i ditës – Dëshmor i madh Efstathi e familja e tij. Oshënar Joani i Kretës. Efstathi i Selanikut. Oshënar dëshmor i ri Ilarioni. Dëshmor Seviri.

E premte, 20 shtator 2019. – KRESHMË – – Shenjtori i ditës – Dëshmor i madh Efstathi e familja e tij. Oshënar Joani i Kretës. Efstathi i Selanikut. Oshënar dëshmor i ri Ilarioni. Dëshmor Seviri. – Dëshmor i madh Efstathi e familja e tij – Shën Efstathi quhej Plakida dhe e shoqja Tatjana para se…

19.09.2019 | 20:22
Konferenca Ndërkombëtare e të rinjve Orthodhoksë, mbajtur në Krajovë të Rumanisë

Pjesëmarrës ishin më shumë se 4000 të rinj, ndër to përfaqësues të të gjitha dioqezave të Patriarkanës Rumune, si dhe përfaqësues të Kishave Orthodhokse nga vende të ndryshme të botës, si Repoblika e moldovës, Ukraina, Greqia, Shqipëria, Gjermania, Franca, Belgjika, italia, Spanja, Portugalia, Mbretëria e Bashkuar, Zvicra, Turqia, Siria, Qiproja etj. Tashmë për të gjashtin…

19.09.2019 | 17:32
Shenjtori i ditës – Dëshmorët Trofimi, Sabati e Dorimedi. Feliksi e Konstantia në Napoli. Oshënar Theodhori.

– Dëshmorët Trofimi, Sabati e Dorimedi – Jetuan nën mbretërimin e perandorit Probus (rreth 277). Një herë, kur kaluan në Antioki të Pisidisë për festën e Apollonit, Shën Trofimi dhe Sabati u hidhëruan kur panë banorët të jetonin në shthurje. I drejtuan Perëndisë lutje të nxehta për shpëtimin e qytetit dhe shpallën publikisht se ishin…

18.09.2019 | 13:37
Dëshmore Ariadhni

– Shenjtori i ditës – Oshënar Evmeni i Kretës. Dëshmore Ariadhni. Oshënar Romili. Dëshmor Kastori. – Dëshmore Ariadhni – Ariadhni jetoi nën mbretërimin e perandorëve Arian dhe Antonin (në vitet 117 dhe 139). Kur zotëria i saj e ftoi për të kremtuar përvjetorin e të birit, duke shkuar me të gjithë shtëpinë në tempullin e…

Τα σημαντικότερα νέα