ORTHODOXIA REAL TIME NEWS FEED:
Select Language
MENU
PERSONAL NEWS ALARM ΕΓΓΡΑΦΗ
19.03.2019 | 11:49
Përfundon restaurimi i kishave në zonën e Fierit

MBAROJNË PUNIMET E NDËRHYRJEVE RESTAURUESE TË STRUKTURAVE TË ÇATISË NË KISHAT E “SHËN GJERGJIT” LIBOFSHË DHE “SHËN NIKOLLËS” VANAJ NË ZONËN E FIERIT. Mbarojnë punimet e restaurimit të ndërhyrjes për riparimin e çative në kishën e “Shën Gjergjit” Libofshë dhe “Shën Nikollës”, Vanaj. Në këto dy kisha ka pasur ndërhyrje restauruese nga Drejtoria Rajonale e…

18.03.2019 | 17:11
O Zot, ndriço errësirën time!

KRESHMA është kohë për të kreshmuar. KRESHMA është kohë për periudhë të gëzueshme kreshmimi. KRESHMA është kohë kur duhet të largohemi (kreshmojmë) nga disa gjëra dhe të kremtojmë në të tjerat. Gjatë Kreshmës Kisha na fton: Të kreshmojnë nga gjykimi ndaj të tjerëve – të kremtojmë në Krishtin duke banuar me të tjerët. Të kreshmojnë…

18.03.2019 | 17:03
Kreshma e madhe, udhëtim me destinacion Pashkën

Kreshma është një udhëtim shpirtëror, ku destinacioni i saj është Pashka, jeta e re, e cila për më shumë se 2000 vjet më parë ndriçoi nga varri, dhe na u dha neve, të gjithëve, që besojmë në Krishtin. Vdekja dhe Ngjallja e Krishtit na ka siguruar “kalimin” për në mbretërinë e Perëndisë. Pashka Judaike gjeti…

16.03.2019 | 15:05
Mrekullia e grurit nga shën Theodhori. Dëshmorët Savini, Juliani. Oshënarët Kristodhuli dhe Anini, çudibërës.

Mrekullia e grurit nga shën Theodhori. Ky martir i madh dhe i shenjtë i Krishtit e kishte origjinën nga Amasia e Pontit dhe ishte një legjionar romak në kohën e persekutimit të madh të Maksimianit (rreth 303). Ishte i krishterë që prej fëmijërisë, por e mbante të fshehtë besimin e tij, jo nga frika, por…

14.03.2019 | 14:26
Sa më pranë Zotit, më të bashkuar me njëri-tjetrin, më shumë lumturi dhe bukuri në botë!

Për vite me radhë është bërë traditë java aktive e grupeve rinore të Kishës Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë në bashkëpunim me grupin e të rinjve të ardhur nga OCMC (Qendra e Krishterë Orthodhokse Misionare), të drejtuar nga dhjakon Stefan Ritsi në bashkëpunim me Zyrën e Rinisë, Tiranë. 6 të rinj, studentë nga SHBA dhe Kanada,…

09.03.2019 | 14:55
Fillon Kreshma e Pashkës – Të hënën dt. 11 Mars 2019

Kreshma e Madhe fillon të hënën, dt. 11 mars dhe zgjat deri në kremtimin e Pashkës, dt. 28 prill.   Kreshma e Pashkës së Madhe është një kreshmë e veçantë me karakter të thellë pendimi, si periudhë përgatitore për kremtimin e Pashkës. Rreth kuptimit dhe rëndësisë do ju njohim në ditët në vazhdim. Kreshma e…

04.03.2019 | 14:32
Kryepiskopi Anastas – Senator Nderi i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Artit

Sot, 2 mars 2019, në qytetetin e Salcburgut, Austri, u krye ceremonia e pranimit të Kryepiskopit të Tiranës, Durrësit dhe të Gjithë Shqipërisë, Prof. dr. Anastasit, si Senator Nderi i Akademisë Evropiane të Shkencave dhe Artit. Në ceremoninë e veçantë, të zhvilluar në Universitetin e Salcburgut, Akademia Evropiane e Shkencave dhe e Artit i uroi…

27.02.2019 | 17:07
Deklaratë për shtyp

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë, Kisha Katolike e Shqipërisë, Kryegjyshata Botërore Bektashiane dhe Vëllazëria Ungjillore e Shqipërisë), po ndjekin me shqetësim situatën politike në vendin tonë, e cila ndikon drejtpërsëdrejti në aspektin social, ekonomik dhe në të ardhmen e rinisë sonë, duke krijuar një gjendje të pasigurtë…

26.02.2019 | 17:12
Dorëzim dhiakoni nga Mitropoliti i Korçës Hirësia e Tij imzot † Joani!

  Gëzim i madh sot në Mitropolinë e Shenjtë Korçë por dhe në të gjithë Kishën Orthodhokse pasi në Katedralen Ngjallja u dorëzua në dhiakon Harallamb Biba nga Mitropoliti i Korçës Hirësia e Tij imzot Joani. Kisha ishte e tejmbushur nga besimtarë dhe pas konfirmimit të atit shpirtëror të Harallambit se ai është i denjë…

Τα σημαντικότερα νέα