13/06/2022 13/06/2022 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Με την πάνδημη συμμετοχή του πολυπληθούς λαού, του 7-ου Διαμερίσματος των Αθηνών- Αμπελοκήπων, που είναι το μεγαλύτερο Διαμέρισμα της πόλης, αλλά και άφατη συγκίνηση για τον ηθικό συμβολισμό της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας μας, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 12-6-22 παραμονή, το Άγιο Πνεύμα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων. Σύσσωμος ο...
13 Ιουνίου, 2022 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 8:53

Άφατη συγκίνηση, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
Άφατη συγκίνηση, για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την πάνδημη συμμετοχή του πολυπληθούς λαού, του 7-ου Διαμερίσματος των Αθηνών- Αμπελοκήπων, που είναι το μεγαλύτερο Διαμέρισμα της πόλης, αλλά και άφατη συγκίνηση για τον ηθικό συμβολισμό της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας μας, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 12-6-22 παραμονή, το Άγιο Πνεύμα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων. Σύσσωμος ο λαός των Αμπελοκήπων δόνησε στην κυριολεξία με την καταιγιστική παρουσία του την Λεωφόρο Κηφισίας και προσέδωσε ένα μοναδικό τόνο, στην ξεχωριστή αυτή ημέρα της εκκλησίας μας. Άλλωστε την μεγίστη ηθική συμβολή του Αγίου Πνεύματος, ως ξεχωριστού και αναπόσπαστου τμήματος της Αγίας Τριάδας, εμφατικά τονίζει το σύμβολο της πίστεώς μας, ήτοι : «Και εις το Πνεύμα το Άγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών».

Του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστάτησε ο ευλαβής προϊστάμενος του ναού Πατέρας Χριστόδουλος Φεργαδιώτης, συνεπικουρούμενος, από πλήθος άλλων ιερέων, που με ευλάβεια προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Συγκινητικός στον σύντομο λόγο που απηύθυνε στους πιστούς, για την μείζονα σημασία της εορτής του Αγίου Πνεύματος στον ορθόδοξο κόσμο, ο εμπνευσμένος Ιεροκήρυκας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πατέρας Νεκτάριος Μαμαλούγκος. Αφού πρωτίστως διεβίβασε το νοηματισμένο από τις αξίες της ορθοδοξίας μας μήνυμα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, που καλούσε τους πιστούς, με την αρωγή και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Πνεύματος, να κραταιώσουν την πίστη τους και να σφυρηλατήσουν την ηθική τους ενότητα μέσα στους άχραντους κόλπους της εκκλησίας μας, ευχόμενος σε όλους Χρόνια Πολλά και η ευλογία του Αγίου Πνεύματος, να τους χαρίζει υγεία και να λαμπρύνει τη ζωή τους. Ο Πατέρας Νεκτάριος στην κυριολεξία δόνησε τις καρδιές μας, με την πολυμερή θεολογική του παιδεία, αλλά και το πηγαία και εκχυλίζουσα θρησκευτική του ευλάβεια. Και ευχήθηκε από καρδιάς και αυτός, το Άγιο Πνεύμα, η πεμπτουσία της ορθόδοξης πίστης μας, να φωτοδοτεί το δρόμο μας και να αποτελεί ηθικό σηματωρό, πνευματικής προόδου και ευημερίας στη ζωή μας ! Με το πέρας της λειτουργίας επακολούθησε αρτοκλασία, σε ένα κλίμα ηθικής έξαρσης και ανάτασης, από τα αισθήματα αγάπης και κατάνυξης, που πλημμύρησαν όλους τους πιστούς, κατά την κατανυκτική θεία λειτουργία, στον περικαλλή ναό της Αγίας της Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων.

Χρόνια Πολλά και το Άγιο Πνεύμα, να σκέπει τις οικογένειές σας και να σας χαρίζει υγεία και ηθική ευημερία !

Παραθέτουμε το Απολυτίκιο του Αγίου Πνεύματος :

Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων