07/01/2024 07/01/2024 «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, / η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, /καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι» Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 15:22

Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στην Αγία Τριάδα του ναύλοχου Πειραιώς!

Διαδώστε:
Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στην Αγία Τριάδα του ναύλοχου Πειραιώς!

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, / η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, /καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι»

  • Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και την άφατη κατάνυξη του χριστεπώνυμου πλήθους του ναυλόχου Πειραιώς – πρώτου λιμένος της Ελλάδας – αλλά και πολλών άλλων κατοίκων της Αττικής, σύσσωμης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και στελεχών της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6-1-2024, ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στον καθεδρικό περικαλλή ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς – πού ήταν διάστικτος από την επιμέλεια, την ηθική φροντίδα και την αγάπη, αφενός του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ, του Πρωυτοσυγκέλου της Επισκοπής Πειραιώς κ.κ. Νήφωνος, αλλά και των ευλαβών ιερέων της Αγίας Τριάδας – Πειραιά, χοροστατούντος του σεπτού μας ιεράρχη Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Επιβλητικός ο καλλιεπής ναός της Αγίας Τριάδας και σημαιοστολισμένος με την γαλανόλευκη και τους χρυσοπόρφυρους σταυραετούς του Βυζαντίου, κατηύγαζε την άφατη κατάνυξη των πιστών, αλλά και την ιερότητα των Αγίων Θεοφανείων, που σηματοδοτούν την αναγέννηση και την ηθική αναβάπτιση των ανθρώπων.

Σύσσωμος λοιπόν ο λαός του Πειραιά – που πρωτοπόρησε πάντοτε στην οικονομική ανασυγκρότηση και πολιτισμική ευημερία της πατρίδος μας – και της Αττικής, προσήλθε στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας του Πειραιά, όπου και έλαβε χώρα πανηγυρική δοξολογία και εν συνεχεία ο αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.

Της πανηγυρικής δοξολογίας, χοροστάτησε ο ευσεβής Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ – που κοσμεί την ελλαδική εκκλησία, με την ευρυδιάστατη θεολογική, νομική του παιδεία και το εμπνευσμένο από τις αξίες τη αγάπης και της ηθικής αρετής, κοινωνικό του έργο, συγχοροστατούντων του ευλαβούς Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτη κ.κ. Νήφωνος και των υπολοίπων ευλαβών ιερέων της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Ψωίνου, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Χρήστου Ρισάνου, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Κατσικερού, Ιερολ. Αρχιδιάκονου π. Σιλουανού Τζουμανέκα.

Μετά την πανηγυρική λειτουργία των Ιερών Θεοφανείων, επακολούθηση ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο λιμάνι του Πειραιά, όπου βούτηξαν άνδρες του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού μας για την ανάδυσή του. Σημειώνοντας συνάμα την άψογη και άτεγκτη διεξαγωγή της τόσο σημαντικής αυτής εορτής της Μητροπόλεως Πειραιά, που είχε και την αδιαμφισβήτητη φροντίδα και επιμέλεια του Διευθυντή του Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ, κου Δημητρη Αλφιέρη. Στιγμές άφατης κατάνυξης και ηθικής χαράς, για την ξεχωριστή ημέρα των Θεοφανείων της Ορθοδοξίας, που σηματοδοτεί τον ηθικό μας καθαγιασμό και την εκκίνηση – ηθική αφετηρία, μιας νέας, ευλογημένης και δημιουργικής χρονιάς!

Και του Χρόνου με υγεία φίλες και φίλοι και ο Αγιασμός των Υδάτων, να αποτελέσει χαρμόσυνο έναυσμα ηθικής και πνευματικής ανασυγκρότησης, αλληλεγγύης και ηθικής μας ευημερίας. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

 

 

   

  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων