23/02/2022 24/02/2022 της Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη Πέρασε και το 2021 μέσα στην πανδημία. Οι πιο πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις μας αναβλήθηκαν για ευθετότερο χρόνο. Ας ελπίσουμε μέσα στο 2022 να μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε. Να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να αγκαλιαστούμε με συγγενείς και φίλους.  Παρόλ’ αυτά, δεν μείναμε αδρανείς. Ετοιμάζαμε εκδόσεις, γράφαμε, διορθώναμε,...
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2022 - 0:06

Απολογισμός Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, για το έτος 2021

Διαδώστε:
Απολογισμός Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, για το έτος 2021
  • της Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη

Πέρασε και το 2021 μέσα στην πανδημία. Οι πιο πολλές από τις προγραμματισμένες δράσεις μας αναβλήθηκαν για ευθετότερο χρόνο. Ας ελπίσουμε μέσα στο 2022 να μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε. Να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Να αγκαλιαστούμε με συγγενείς και φίλους. 

Παρόλ’ αυτά, δεν μείναμε αδρανείς. Ετοιμάζαμε εκδόσεις, γράφαμε, διορθώναμε, ρωτούσαμε αυτούς που ξέρουν πιο πολλά από μας, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, για τα γενεαλογικά μας δέντρα, για τις ιστορίες των ανθρώπων μας, για τις γειτονιές μας.

Επικοινωνούσαμε διαδικτυακά, τηλεφωνικά, αλλά και διά ζώσης σε ανοικτούς κυρίως χώρους. Επικοινωνούσαμε και μέσω των Μ.Μ.Ε., παρουσιάζοντας τα πολιτιστικά μας στοιχεία, τις παραδόσεις μας, την Ιστορία μας, τις εκδόσεις μας, τις δράσεις μας, έστω και λιγοστές.

Ιδιαιτέρως, ευχαριστηθήκαμε δύο εμβληματικές μας εκδηλώσεις: 

1) Τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού και του Μνημείου Ηρώων, Δολοφονηθέντων και Αγνοουμένων του Δήμου Λευκονοίκου, στις 12 Ιουνίου 2021, από τον Έντιμο Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη. 

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης Τιμητικό Άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές, ενώ είχαμε και τη Φιλαρμονική της ΣΜΕΦ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ανδρέα Ευσταθίου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, καθώς και  τον Συνταγματάρχη Κρίστη Πετρίδη για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους. Η λαμπρότητα και το μεγαλείο της εκδήλωσης οφειλόταν στη δική τους συνέργεια.

2) Το Επιστημονικό Συμπόσιο «Το Λευκόνοικο από την Αρχαιότητα έως σήμερα», 8-10 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών. 

Την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, ο  Υ.Π.Π.Α.Ν., κ. Πρόδρομος Προδρόμου, κήρυξε εκ μέρους του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακηρύχθηκαν Επίτιμοι Δημότες Λευκονοίκου, ο Ποιητής και Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης και ο Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας και Πανεπιστημιακός Κυριάκος Ιωάννου. Στην αντιφώνησή τους οι δύο τιμώμενοι μας εντυπωσίασαν με την ποιότητα του λόγου τους. 

Άπειρες ευχαριστίες οφείλουμε στους ομιλητές/-τριες, στους συνεργάτες μας, στους επισήμους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους φίλους αλλά και στους συνδημότες και συνδημότισσές μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαιτέρως, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών με την οποία συνεργαστήκαμε, στον Πρόεδρό της, Δρα Χαράλαμπο Χοτζάκογλου, και στον Αντιπρόεδρο Δρα Ιωάννη Ηλιάδη, όπως και στους επίσημους χορηγούς μας, στο ΡΙΚ, στον κ. Λύσανδρο Νίκου Ιωάννου, με καταγωγή από το Λευκόνοικο, ιδιοκτήτη της Pizza Hut και του καφέ Nero, για τη γενναιόδωρη προσφορά του σε όλη τη διάρκεια του Συμποσίου, αλλά και στη διαδικτυακή τηλεόραση Pemptousia TV της Μονής Βατοπαιδίου για τη ζωντανή μετάδοση του Συμποσίου μας και τις τρεις ημέρες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συμμαθητή μου, Ηγούμενο της Ιεράς και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, τη δημοσιογράφο κ. Μαρία Γιαχνάκη και την κ. Πέπη Οικονομάκη για τη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Επιλογικά, εμείς οραματιζόμαστε την επιστροφή στη γη που μας γέννησε, πιστεύουμε στο θαύμα και προσπαθούμε να μεταγγίσουμε στις νέες γενιές κάτι από το ρίγος της ψυχής μας, για να αγαπήσουν την πατρώα και μητρώα γη μας και να είναι περήφανοι/-ες γι’ αυτή, ώστε να θέλουν να γυρίσουν και σαν αφέντες να τη δρασκελίσουν. Αυτό είναι το μέγιστο έργο μας, η πρώτιστη οφειλή μας. Να υπάρξει συνέχεια στην κωμόπολή μας. 

Χρειαζόμαστε τη Μνήμη. Μνήμη της γης μας. Μνήμη των προγόνων μας και της παρακαταθήκης τους. Μνήμη που θα νικά τη λησμοσύνη. 

Μνήμη που είναι φορέας εθνικής συνείδησης και ταυτότητας ελληνικής. 

«Εὰν ἐπιλάθωμαί σου, ῾Ιερουσαλήμ, ἐπιλησθείη ἡ δεξιά μου·  κολληθείη ἡ γλῶσσά μου τῷ λάρυγγί μου, ἐὰν μή σου μνησθῶ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων