17/03/2020 17/03/2020 Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη Δημάρχου Λευκονοίκου Μένουμε σπίτι. «Ανάγκα και θεοί πείθονται!». Πόσο μάλλον οι κοινοί θνητοί. Για το καλό όλων μας, και πρωτίστως της οικογένειάς μας και της πατρίδας μας αλλά και του σύμπαντος κόσμου. Για να εξορκιστεί το κακό. Για όσες μέρες χρειαστεί. Τι χρειάζεται; Προσευχή, υπομονή, υπακοή και προσοχή. Ο καθείς και...
17 Μαρτίου, 2020 - 14:26

“Αυτές τις μέρες μένουμε σπίτι”

Διαδώστε:
“Αυτές τις μέρες μένουμε σπίτι”

Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη
Δημάρχου Λευκονοίκου

Μένουμε σπίτι.
«Ανάγκα και θεοί πείθονται!».
Πόσο μάλλον οι κοινοί θνητοί. Για το καλό όλων μας, και πρωτίστως της οικογένειάς μας και της πατρίδας μας αλλά και του σύμπαντος κόσμου. Για να εξορκιστεί το κακό. Για όσες μέρες χρειαστεί.
Τι χρειάζεται; Προσευχή, υπομονή, υπακοή και προσοχή. Ο καθείς και τα όπλα του. Όποιος βρίσκει παρηγοριά στην προσευχή, αυτή είναι το υπερόπλο. Χρειάζεται επειγόντως να εντείνουμε την προσευχή μας όλοι τις επόμενες βδομάδες. Οι μοναχοί στα μοναστήρια και στο νησί μας και στην Ελλάδα, στο Άγιο Όρος αλλά και σε όλο τον κόσμο προσεύχονται αδιαλείπτως για μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γνώρισε πανδημίες ο κόσμος.
Έχουμε και αγίους που υπέφεραν τα πάνδεινα από λοιμώδη νοσήματα, όπως ο Άγιος Νικηφόρος ο λεπρός ή ο άγιος Ευμένιος που ήταν παπάς στο λεπροκομείο στο Αιγάλεω. Ας τους επικαλούμαστε!
Πόσες φορές η μακαριστή μητέρα μου δεν μου μίλησε για τον κόσμο μας που τα παλαιότερα χρόνια υπέφερε από τη λέπρα ή τη φθίση. Αμυδρά θυμάμαι που μου έλεγε για έναν φοιτητή Ιατρικής που πέθανε, μόλις γύρισε από την Ελλάδα, όπως και για τους «φθισικούς», τους φυματικούς που τους έδιωχναν και πήγαιναν σε κάτι σπήλιους στα βόρεια του Λευκονοίκου προς το τουρκοκυπριακό χωριό Πλατάνι, κοντά τον Άγιο Φωκά μας, το ξωκλήσι που σήμερα έμεινε βορά του χρόνου και της κατοχής. Εκεί ζούσαν μόνοι τους, αποκομμένοι από όλους και τους έπαιρναν φαγητό οι συγγενείς, το άφηναν σε μια άκρη του δρόμου, και μόλις απομακρύνονταν, έτρεχαν οι άρρωστοι να το πάρουν. Τους φοβόντουσαν όλοι. Έτρεμαν μήπως κολλήσουν.
Σήμερα, μπορεί αυτός ο ιός να είναι φοβερός και τρομερός, αλλά έχουμε και την ελπίδα ότι οσονούπω θα βρεθεί και το εμβόλιο. Από μας εξαρτάται, από εμάς όλους, να ξορκίσουμε το κακό. Να υπακούουμε τις κυβερνήσεις μας και τους ειδικούς επιστήμονες. Ευτυχώς, οι κυβερνήσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο ενήργησαν ταχύτατα και πήραν τα αυστηρά μέτρα που πρέπει. Ευτυχώς που η κυβέρνησή μας είχε και το μαξιλαράκι των 700 εκ. να το διαθέσει για τον σκοπό αυτό.
Μας λυπεί το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ζουν πάμπολλοι συμπατριώτες μας αλλά και φοιτητές μας, δυστυχώς περίσσευσε η ανοησία και η αβελτηρία, η βλακεία και η ανευθυνότητα. Από εκεί μας ήρθε και το κακό στην Κύπρο για πρώτη φορά. Για άλλη μια φορά αυτή η χώρα, που οι πιο πολλοί Κύπριοι θεοποιούν, παρόλες τις αγχόνες και τα βασανιστήρια των αγωνιστών μας, για άλλη μια φορά προξενεί κακό στον τόπο μας.
Πολύ σωστά η υπεύθυνη κυβέρνηση της Ελλάδας με τον εξαίρετο επιστήμονα Δρα Σωτήρη Τσιόρδα αλλά και η δική μας, ακούοντας τους επιστήμονες, σύστησε οι φοιτητές μας να παραμείνουν στις χώρες που ζουν, γιατί εν αγνοία τους, μπορεί να μας προξενήσουν πιο πολλά προβλήματα. Πρέπει να εμποδίσουμε τη διασπορά.
Εμπλουτίστηκε το λεξιλόγιό μας αυτές τις μέρες. Καταλάβαμε, όμως, και το προφανές. Πόσο δίκαιο είχε ο Σωκράτης, όταν μιλούσε για τους ειδήμονες και επαΐοντες, σε κάθε τομέα. Ως τώρα μιλούσαν οι πολιτικοί επί παντός επιστητού. Όλα τα ΜΜΕ αυτούς πρόβαλλαν, γι’ αυτό και ο κόσμος αποστασιοποιήθηκε από την ενεργό πολιτική. Μέγα λάθος.
Τώρα είναι η ώρα των επιστημόνων. Αυτών που μοχθούν και αφιερώνουν τη ζωή τους για το κοινό καλό. Μας λένε να μένουμε σπίτι. Πρέπει να μείνουμε. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε όλοι μας.
Δεν συζητώ για τις γυναίκες. Μπορούμε να ασχοληθούμε με πολλά πράγματα. Πολλά πράγματα που δεν είχαμε τον χρόνο να τα τακτοποιήσουμε, τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία για μας! Να ασχοληθούμε με την κουζίνα μας, με το διάβασμα, με το γράψιμο, με τον κήπο μας. Να μιλήσουμε με τους αγαπημένους μας. Να μαστορέψουμε μαζί με τους συζύγους μας. Να παίξουμε με τα παιδιά μας. Να ενημερωθούμε από το διαδίκτυο και από την τηλεόραση για πολλά θέματα. Δια βίου παιδεία και αυτομόρφωση. Να δούμε ταινίες, να ακούσουμε ομιλίες…να…να…
Κουράγιο, αγαπητοί συμπατριώτες! Θα περάσει κι αυτό!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων