09/09/2019 09/09/2019 «Ένας αδελφός δέχθηκε προσβολή από τον φίλο του, αλλά εντούτοις, επιθυμώντας να έχει ειρήνη μαζί του, πήγε και τον βρήκε για να συμφιλιωθούν. Ο φίλος του δεν ήθελε ούτε την πόρτα να του ανοίξει και, επιπλήττοντάς τον από μέσα, τον έδιωξε από το κατάλυμά του. Τότε ο αδελφός πήγε να μιλήσει μ’ έναν γέροντα, πνευματικό,...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:55

“Δικαίωσέ τον και καταδίκασε τον εαυτό σου”

Διαδώστε:
“Δικαίωσέ τον και καταδίκασε τον εαυτό σου”

«Ένας αδελφός δέχθηκε προσβολή από τον φίλο του, αλλά εντούτοις, επιθυμώντας να έχει ειρήνη μαζί του, πήγε και τον βρήκε για να συμφιλιωθούν. Ο φίλος του δεν ήθελε ούτε την πόρτα να του ανοίξει και, επιπλήττοντάς τον από μέσα, τον έδιωξε από το κατάλυμά του.

Τότε ο αδελφός πήγε να μιλήσει μ’ έναν γέροντα, πνευματικό, ο οποίος του είπε: «Μολονότι πήγαινες στον φίλο σου για να συμφιλιωθείτε, εσύ σε όλη τη διαδρομή τον καταδίκαζες με τον λογισμό σου και δικαίωνες τον εαυτό σου. Αν και ο φίλος σου αμάρτησε απέναντί σου, σε συμβουλεύω να καλλιεργήσεις μέσα σου τη σκέψη ότι κι εσύ έχεις αμαρτήσει ενώπιόν του. Δικαίωσέ τον και καταδίκασε τον εαυτό σου. Μ’ αυτό το φρόνημα να πας ξανά σ’ αυτόν». Έτσι προχώρησε ο αδελφός στο διάβημά του. Τι συνέβη; Καθώς πλησίαζε στο σπίτι του φίλου του, εκείνος άνοιξε διάπλατη την πόρτα, έτρεξε προς το μέρος του αδελφού, τον ασπάστηκε και συμφιλιώθηκε ειρηνικά μαζί του».

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων