26/11/2022 26/11/2022 Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022. Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, Δημάρχου Λευκονοίκου Ο Δήμος Λευκονοίκου σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου, διοργάνωσαν μία πολύ όμορφη Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2022 - 15:39

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022

Διαδώστε:
Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022.
Της Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη,
Δημάρχου Λευκονοίκου

Ο Δήμος Λευκονοίκου σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τον Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου, διοργάνωσαν μία πολύ όμορφη Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022.

Ήταν μία εκδήλωση συναισθηματικά φορτισμένη, μία μουσική πανδαισία, στη διάρκεια της οποίας τραγουδήσαμε όλοι και όλες μαζί με τους καταπληκτικούς μουσικούς μας, τα αδέλφια Λοΐζο και Λέανδρο Ελευθερίου και τον Παναγιώτη Μαρίνου, εκ μητρογονίας Λευκονοικιάτη, γιο της Ελενίτσας Πόππου, αλλά και τις τραγουδίστριες, τη μουσικό μας, κ. Μάρω Εξηντάρη-Μήτσα, τη Γαβριέλα Ασημένου, εγγονή του Μιχάλη Τακούσιη, και τον τραγουδιστή μας, Ανδρέα Πόππο, που μας μάγεψαν και μας συνεπήραν σε ένα όμορφο ταξίδι στη Σμύρνη και στην Πόλη αλλά και σε όλη τη Μικρασία την αγαπημένη, σε όλες τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ευγνωμονώ τον εκλεκτό Δήμαρχο Λεμεσού, τον καλό μου φίλο, κ. Νίκο Νικολαΐδη, τον ευγενή και αρχοντικό, και την αγαπημένη μου φίλη, κ. Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, την ακάματη και δραστήρια Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, την πεφωτισμένη και εμπνευσμένη, που συνεργάστηκαν μαζί μας σε αυτή την εκδήλωση που έγινε στη ζεστή και όμορφη αίθουσα στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Η κ. Μάρω Μήτσα με την αρχοντιά και την ευγένεια της ψυχής της, βλέποντας τον κ. Γρηγόρη Κλόκκο, τον αειθαλή εκπαιδευτικό και μελετητή της Μικρασίας, τον κάλεσε να τραγουδήσει μαζί της, και θυμήθηκε όμορφα στιγμιότυπα που τραγουδούσαν στη γειτονιά
τους.
Ο κ. Κλόκκος με παρακάλεσε από καιρό να μιλήσει για τη Μικρασία. Δεν μπορούσαμε να του χαλάσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο το χατίρι. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στο Σωματείο μας. Όλοι και όλες παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του.

Την εκδήλωση παρουσίαζε η νεαρή εκπαιδευτικός κ. Νάσια Τοφή-Κουρουσίδη, κόρη του Κυριάκου Τοφή,και την ευχαριστώ πολύ, όπως και τον φίλο μας φωτογράφο από τη Λεμεσό, κ. Ανδρέα Χριστοφόρου!

Τα πιο πολλά ευχαριστώ, όμως, θέλω να τα πω στους πολυαγαπημένους συνδημότες και στις πολυαγαπημένες συνδημότισσές μας, αλλά και άλλους φίλους και φίλες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν την αίθουσα.

Ήταν πραγματική ευωχία ψυχής και αισθήσεων,και αυτή η εκδήλωσή μας. Θεωρώ μεγάλη ευλογία να έχω τέτοιους εξαίρετους συνεργάτες! Η Παναγία να τους ευλογεί όλους και όλες!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων