17/02/2021 17/02/2021 Του Παναγιώτη Δριχούτη. Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όπου η Θήβα καλυπτότανε απο το κατάλευκο χιόνι , ο Κύριος ημών  Ιησούς Χριστός κάλεσε την κατάλευκη ψυχή του πατρός Κωνσταντίνου Νικολάου στην επουράνιο Βασιλεία του. Ο π. Κωνσταντίνος εγεννήθηκε στην Τανάγρα Βοιωτίας όπου απο μικρός γαλουχήθηκε στους κόλπους της μητέρας εκκλησίας απο τον μακαριστό  πνευματικό του...
17 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2021 - 19:40

“Εκοιμήθει εν κυρίω ο π. Κωνσταντίνος Νικολάου”

Διαδώστε:
“Εκοιμήθει εν κυρίω ο π. Κωνσταντίνος Νικολάου”

Του Παναγιώτη Δριχούτη.

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 όπου η Θήβα καλυπτότανε απο το κατάλευκο χιόνι , ο Κύριος ημών  Ιησούς Χριστός κάλεσε την κατάλευκη ψυχή του πατρός Κωνσταντίνου Νικολάου στην επουράνιο Βασιλεία του.

Ο π. Κωνσταντίνος εγεννήθηκε στην Τανάγρα Βοιωτίας όπου απο μικρός γαλουχήθηκε στους κόλπους της μητέρας εκκλησίας απο τον μακαριστό  πνευματικό του πατέρα ιερέα του χωριού π.  Γεώργιο Παναγιωτόπουλο.

Η εκκλησιαστική του πορεία ξεκίνησε με την διακονία του εκ νεαράς ηλικίας στο άγιο βήμα της γενετείρας του σε όλες τις ιερές ακολουθίες και εν συνεχεία  ασχολήθηκε με τα ψαλτικά καθήκοντα στο ναό του χωριού του, τον  Άγιο Αντώνιο.

Τελειώνοντας  τις γυμνασιακές του σπουδές την διδάχθηκε τις ιερές σπουδές του στην  Ιερατική Σχολή της Πατμιάδας.

Μετά το στρατιωτικό του καθήκον χειροτονήθηκε ιερέας διακονώντας σε διάφορους ναούς ξεκινώντας απο την ενορία του Κοκκίνου Θηβών και εν συνεχεία  διακόνησε επί σειρά ετών στον Ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Είχε υπό την εποπτεία του το γραφείο της  Ιεράς Μητροπόλεως στην Θήβα και διετέλεσε εφημέριος  του Στρατοπέδου Πυροβολικού της πόλεως των  Θηβών.

Υπήρξε αγαπητός ιερέας στούς ενορίτες του και όχι μόνο ξεχώριζε για την απλότητα του , την καλοσύνη  του που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Αγάπησε με ζήλο ως φιλόμουσος την βυζαντινή μουσική όπου συνδέθηκε τόσο μουσικά όσο και πνευματικά με καλλίφωνους Ιεροψάλτες τους αείμνηστους πλέον Χαρίλαο Ταλιαδώρο τον Εμμανουήλ Χατζημάρκου τον Θρασύβουλο Στανίτσα και συνεχίζοντας με  τον Κυριαζή Δασκαλούδη απο την Λάρισσα και τον Θηβαίο κ. Γεώργιο Χατζηχρόνογλου όπου στην πανήγυρη του ιερού ναού του κάθε χρόνο κοσμούσαν το αναλόγιο και απέδιδαν τους ύμνους.

Μάλιστα το 1968 είχε προσκαλέσει να ψάλει στην Τανάγρα στην εορτή του Αγίου Αντωνίου τον κ. Κυριαζή  Δασκαλούδη  που τότε ήτανε 24 ετών σχεδόν στη αρχή της ψαλτικής του καριέρας.

Η γενέτειρα σου Τανάγρα πενθηφόρος σε αποχαιρετάει αγαπητέ πατέρα Κωνσταντίνε οπου ψάλαμε πολλά χρονια μαζί στον ενοριακό ναό του χωριού μας τον Άγιο Αντώνιο σε εσπερινούς και λειτουργίες σε ευχαριστούμε δημόσια  για τις πνευματικές νουθεσίες και μουσικές ικανότητες.

Αναπαύσου εν ειρήνη κοντά στον Ζωοδότη  Χριστό όπου υπηρέτησες τον με σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια και ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γής Τανάγρας απο όπου ξεκίνησες , που αγάπησες και σε λίγο θα σε σκεπάσει.

Συνεχίζοντας  στην επουράνιο Βασιλεία να λειτουργείς στο επουράνιο θυσιαστήριο με τον πνευματικό σου πατέρα  Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και και μαζί με τους ιεροψάλτες του χωριού μας που συνεργάστηκε και συνδέθηκες πνευματικά μαζί τους.

Καλό Παράδεισο π. Κωνσταντίνε μακαρία η οδός σου και Αιωνία σου η μνήμη..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων