10/10/2023 10/10/2023 Η αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας είναι μια αναγνώριση της αγάπης σαν της κορυφαίας αρετής της πίστεως του Χριστού. Πρώτος η Αυτοαγάπη ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός κήρυξε την αγάπη σαν την κορυφαία και σπουδαιότερη αρετή των χριστιανών. Αγάπη ο ένας προς τον άλλον (Ιωαν. 13,35). Η αγάπη προς τους εχθρούς (Ματθ.5, 44). Γράφει...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 15:06

Η αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας απάντηση στους συκοφάντες και εχθρούς της αγάπης

Διαδώστε:
Η αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας απάντηση στους συκοφάντες και εχθρούς της αγάπης

Η αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας είναι μια αναγνώριση της αγάπης σαν της κορυφαίας αρετής της πίστεως του Χριστού.
Πρώτος η Αυτοαγάπη ο Κύριος και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός κήρυξε την αγάπη σαν την κορυφαία και σπουδαιότερη αρετή των χριστιανών. Αγάπη ο ένας προς τον άλλον (Ιωαν. 13,35). Η αγάπη προς τους εχθρούς (Ματθ.5, 44).

Η δε παραβολή του Καλού Σαμαρείτου δείχνει τη σχέση αγάπης, που πρέπει να διακρίνει τους χριστιανούς σε σχέση με τους αλλόφυλους και αλλόθρησκους. Όλη δε η χριστιανική γραμματεία των Πατέρων, που ερμηνεύουν την παραβολή αυτή, συμφωνεί, ότι «πρώτα βλέπουμε το πρόσωπο του άλλου και μετά τον ρωτάμε τι θρησκεία και καταγωγή είναι». Τιμάμε και αγαπάμε κάθε πρόσωπο σαν εικόνα του Θεού.

Ο δε Άγιος Σιλουανός ερμηνεύοντας αυτήν την εντολή λέει, ότι εχθροί δεν είναι μόνο οι προσωπικοί εχθροί, αλλά και όλοι «όσοι αγνοούν το Θεόν». Σε κάποιον μάλιστα ασκητή, που είπε, ότι όλοι οι αλλόθρησκοι θα πάνε στην κόλαση, άπήντησε, ότι «αυτό η αγάπη δεν το αντέχει».

Η δε αγάπη για τους άλλους μεταφράζεται σε προσευχή για τους άλλους. Προσευχή για την σωτηρία των άλλων. Αγώνας για την σωτηρία των άλλων.
Αυτή είναι η στάση όλων των Αγίων παλαιοτέρων και νεωτέρων.

Οι Όσιοι Σιλουανός Αθωνίτης, Σωφρόνιος του Έσσεξ, Παΐσιος Αγιορείτης, Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, Αμφιλόχιος της Πάτμου, Ιάκωβος Τσαλίκης μας δίδαξαν και μας έδειξαν την αγάπη με την ζωή τους και τη διδασκαλία τους. Κοντά σ’ αυτούς προστέθηκε εσχάτως και η Οσία Γαβριηλία.

Όλοι αυτοί είναι μία απάντηση σ’ αυτούς τους χριστιανούς κληρικούς και λαϊκούς που πολεμούν την αγάπη με λόγια και πράξεις. Η μισαλλοδοξία, η κατάκριση, η ιεροκατηγορία, ο διχασμός είναι η ζωή τους. Δυστυχώς παρασέρνουν πολλές πολλές ψυχές και πάνε να κάνουν καθεστώς την κακότητα μέσα στην Εκκλησία.

Μάλιστα επικαλούνται και κάποιους σύγχρονους Οσίους, όπως τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη για να στηρίξουν την διαστροφή τους. Διαστρέφουν έναν Άγιο που προσευχόταν νύκτα και μέρα για όλο το κόσμο.

Από την άλλη κατηγορούν και συκοφαντούν την Οσία Γαβριηλία για την αγάπη της προς όλους.
Η αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας είναι μια απάντηση στους συκοφάντες και εχθρούς της αγάπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων