25/03/2020 25/03/2020 Της Ζήνας Λυσάνδρου- Παναγίδη- Δημάρχου Λευκονοίκου Αλήθεια, γιατί τα ΜΜΕ δεν μας λένε την αλήθεια; Όλη την αλήθεια. Τρομοκράτησαν τον κόσμο για τον καρδιολόγο που έφερε τον ιό από τη Βρετανία και ήρθε σε επαφή με 153 άτομα, συναδέλφους του, προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Κανονικά, θα έπρεπε όλοι να...
25 Μαρτίου, 2020 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2020 - 21:26

Η αλήθεια για το πρώτο κρούσμα της πανδημίας στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η αλήθεια για το πρώτο κρούσμα της πανδημίας στην Κύπρο

Της Ζήνας Λυσάνδρου- Παναγίδη- Δημάρχου Λευκονοίκου

Αλήθεια, γιατί τα ΜΜΕ δεν μας λένε την αλήθεια; Όλη την αλήθεια. Τρομοκράτησαν τον κόσμο για τον καρδιολόγο που έφερε τον ιό από τη Βρετανία και ήρθε σε επαφή με 153 άτομα, συναδέλφους του, προσωπικό του νοσοκομείου, ασθενείς και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Κανονικά, θα έπρεπε όλοι να έχουν προσβληθεί από τον ιό, σύμφωνα με ένα πολύ παραστατικό και ανατριχιαστικό φιλμάκι που κυκλοφορεί για την ευκολία μετάδοσης του ιού αυτού.

Μετά από όλη τη βαβούρα, όλο τον εκχυδαϊσμό, τον ευτελισμό της αξιοπρέπειάς του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την απαξίωση και τον κοινωνικό ρατσισμό που βίωσε από μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας, την απομόνωση και την εγκατάλειψη(κανένας δεν τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει πώς είναι ή πώς νιώθει), τη λοιδωρία και τον χλευασμό, δεν ακούσαμε τίποτα για τη συνέχεια. Μέχρι που διαβάσαμε ένα κείμενο του κ. Ιωάννη Κυπριανού, που μας ενημέρωσε για το τι συνέβη.

Ο γιατρός αυτός, μόλις γύρισε στην Κύπρο, είχε μνημόσυνο και κοινώνησε, όπως το συνηθίζει συχνά, και μάλιστα, σαν τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό της Κριμαίας, πριν από κάθε δύσκολη εγχείρηση, πάντα κοινωνούσε. Μετά, όταν ανακάλυψε ότι είχε προσβληθεί, και οι 153 άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή, έκαναν το τεστ και βγήκε αρνητικό. Μαζί και ο ιερέας της ενορίας του.

Τι έγινε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα; Σχεδόν αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός που δεν εξηγείται με ανθρώπινα μέτρα. Πρόκειται ασφαλώς για ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Πώς γίνεται; Και, όμως, να που γίνεται!

Η Θεία Κοινωνία είναι η αιτία. Αυτή έκανε το θαύμα της. Δεν μας συμφέρει, όμως, να λέμε τέτοια θαυμαστά γεγονότα. Λυσσομανούν οι εκκλησιομάχοι κατά της Θείας Κοινωνίας που είναι πηγή ζωής αιωνίου.
Τι μας είπε ο ίδιος ο Χριστός μας;
«Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα, εν εμοί μένει, κα’γώ εν αυτώ».
Ας ακούσουμε τι λέγει ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός:
«Αὐτὴεἶναιἡ  βασικότερη ἀρχὴτῆςζωῆςμας ἡ  ζωοποίηση διὰτοῦΠνεύματοςτοῦἉγίου. ΑὐτὸςποὺζωοποιεῖταιἀπότὸΠνεῦμαἔρχεταισὲβαθειὰκαὶστενὴκοινωνίαμὲτὸνΚύριοἸησοῦΧριστό. ΑὐτὸςποὺζεῖἐνΧριστῷεἶναιπάνωἀπότουςνόμουςτῆςφύσεως. ΣτὴνκαρδιὰτουἔχειπληροφορίαπὼςγνωρίζειτὸνΚύριοκαὶγνωρίζεταιἀπ’  Αὐτόν. Πῶςτὸγνωρίζει; Τὸκαταλαβαίνει, διότιἡ καρδιὰτουγεμίζειχαρά, χαρὰποὺδὲντὴνγνωρίζουνοἱἄνθρωποιοἱἐξωτερικοὶποὺδὲνζοῦνἐνἉγίῳΠνεύματι. ΤὸκαταλαβαίνειἀπότὴνἀγάπηποὺμεγαλώνειμέσατουκαὶγιατίτηρεῖτὶςἐντολὲςτοῦΧριστοῦ.

Εὔχομαι νὰεἶναι ἡ  ζωή μας ἐνἉγίῳΠνεύματι, νὰμᾶςζωοποιεῖτὸΠνεῦμα, νὰζεῖ μέσα μας ὁ Χριστὸς καὶνὰζοῦμε ἐμεῖς ἐν Χριστῷ. Ἀμήν.»
Ασφαλώς και οι συναθροίσεις πρέπει να απαγορευτούν. Συμφωνούμε να μένουν οι πιστοί στο σπίτι τους και να παρακολουθούν από την τηλεόραση τη Θεία Λειτουργία, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως, οι άνθρωποι, ναι , μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, όχι η Θεία Κοινωνία. Ποτέ δεν μεταδόθηκε καμία νόσος από τη Θεία Κοινωνία, γιατί είναι μυστήριο. Κοινωνούμε σώμα και αίμα Χριστού με έναν θαυματουργικό τρόπο.
Σήμερα παρακολουθούμε μια λυσσαλέα πολεμική κατά της Θείας Κοινωνίας. Προς κέντρα λακτίζουν. Τα βάζουν με τον Θεό;
Ο Θεός να τους φωτίσει να δουν την αλήθεια.
ΥΓ. Πότε θα απολογηθούν όλοι όσοι διέσυραν τον καρδιολόγο;

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων