16/02/2024 16/02/2024 Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις μου έδωσε το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά «Ενάντια στην Θρησκεία». Ο Χρήστος Γιανναράς είναι γνωστός θεολόγος και δοκιμιογράφος πολλών βιβλίων αλλά το συγκεκριμένο μου κέντησε την περιέργεια και με προκάλεσε πολλές απορίες, όπως πώς ένας θεολόγος μπορεί να είναι ενάντια στην θρησκεία. Με μια πρώτη ματιά που το έριξα άλλαξα...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 10:17

Η σχέση μας με τον Θεό

Διαδώστε:
Η σχέση μας με τον Θεό

Αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις μου έδωσε το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά «Ενάντια στην Θρησκεία». Ο Χρήστος Γιανναράς είναι γνωστός θεολόγος και δοκιμιογράφος πολλών βιβλίων αλλά το συγκεκριμένο μου κέντησε την περιέργεια και με προκάλεσε πολλές απορίες, όπως πώς ένας θεολόγος μπορεί να είναι ενάντια στην θρησκεία. Με μια πρώτη ματιά που το έριξα άλλαξα γνώμη και σχημάτισα την γνώμη ότι το θέμα της θρησκείας το διαπραγματεύεται πολύ σοβαρά και επιστημονικά και φτάνει στο συμπέρασμα ότι η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία με κάποιο ιδεολογικό περιεχόμενο και με μια αντίστοιχη γνωστική προσέγγιση αλλά ένα εκκλησιαστικό γεγονός. Και πάλι όμως οι απορίες μου δεν λύθηκαν κι έτσι αναγκάστηκα να το διαβάσω σε γενικές γραμμές και να παρακολουθήσω το σκεπτικό, στο οποίο στηρίζεται. Και πράγματι δεν βγήκα ζημιωμένος αλλά ωφελημένος, γιατί είδα μια διαφορετική προσέγγιση της Ορθοδοξίας από αυτό που είναι στους περισσότερους γνωστή. Νομίζω λοιπόν πώς είναι ενδιαφέρον να γνωρίσουμε την νέα αυτή προσέγγιση σε έναν πιο απλό λόγο έναντι του πολύ δύσκολου δοκιμιακού λόγου του συγγραφέα, ο οποίος είναι και καθηγητής της φιλοσοφίας και χρησιμοποιεί συχνά φιλοσοφικούς όρους, όχι τόσο πολύ γνωστούς στο πλατύ κοινό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων